Marea Britanie: Cel mai ridicat nivel al vânzărilor de mașini noi înregistrat în ultimele două decenii. Dacia pierde teren

Marea Britanie: Cel mai ridicat nivel al vânzărilor de mașini noi înregistrat în ultimele două decenii. Dacia pierde teren
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2024

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu 14%, înregistrând în februarie cel mai bun rezultat din ultimele două decenii, datorită cererii puternice din partea companiilor, arată datele publicate de Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși creșterea din februarie este pozitivă și arată cererea solidă pentru cele mai noi vehicule, perspectivele pe termen lung vor deveni mai clare când se vor publica datele din martie, cea mai aglomerată lună a anului, a precizat SMMT. În februarie s-a înregistrat a 19-a lună de creștere consecutivă a livrărilor, scrie Agerpres.

Șeful Bugatti toarnă apă rece peste noua Tesla promisă de Elon Musk: „Am făcut simulările” CITEȘTE ȘI Șeful Bugatti toarnă apă rece peste noua Tesla promisă de Elon Musk: „Am făcut simulările”

În februarie, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu 14%, la 84.886 de unități, cel mai bun rezultat din 2004. Vânzările de vehicule electrice pe baterii au crescut luna trecută cu 21,8%, cele pe benzină cu 13,3%, iar cele pe motorină au scăzut cu 7,4%.

În februarie, Dacia a vândut 1.245 de vehicule pe piața britanică, în scădere cu 21,65% față de perioada similară din 2023, când a înmatriculat 1.589 de unități.

În topul celor mai bine vândute modele în februarie se află Ford Puma, Volkswagen Golf, Volkswagen T-Roc, Kia Sportage și Audi A3.

"La prezentarea bugetului, ministrul de Finanțe are ocazia să stimuleze cererea, reducând TVA la noile vehicule electrice și la stațiile publice de încărcare", se arată în comunicatul SMMT.

În primele două luni din acest an, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu 10,3%, la 227.762 unități.

În perioada ianuarie-februarie 2024, Dacia a vândut 3.332 vehicule pe piața britanică, în scădere cu 4,77% față de perioada similară din 2023, când a înmatriculat 3.499 de unități.

În topul celor mai bine vândute modele în primele două luni din acest an se află Ford Puma, Kia Sportage, Nissan Qashqai, BMW 1 Series și MINI.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
mașini