Mercedes-Benz anunță premiera noului Citan, în 2021

Mercedes-Benz anunță premiera noului Citan, în 2021
scris 19 nov 2020

Mercedes-Benz pregătește o nouă generație a utilitarei sale Citan, un model construit împreună cu Renault, în cadrul colaborării pe care cele două companii au stabilit-o încă din vremea când erau conduse de Carlos Ghosn și Dieter Zetsche.

Mercedes-Benz Vans, divizia de vehicule comerciale a constructorului german, a anunțat că o nouă generație Citan va fi lansată în a doua jumătate a anului 2021. Modelul va avea și o versiune electrică, potrivit anunțului. Informația nu este întâmplătoare, ci se leagă de faptul că Renault și-a anunțat de asemenea propriul model LCV, Kangoo. Cele două autovehicule sunt înrudite, însă Mercedes a ținut să reamintească clienților proprii că va urma și propria versiune, care „va avea ADN-ul tipic brandului, precum designul distinctiv, nivelul de siguranță și conectivitatea”. Pentru moment, Mercedes-Benz nu oferă prea multe informații, însă cele mai multe dintre ele se regăsesc la modelul Renault.

Viitorul SUV Dacia, cu 7 locuri, va fi produs la Mioveni. Planurile pentru noul model și o noutate absolută pentru Dacia CITEȘTE ȘI Viitorul SUV Dacia, cu 7 locuri, va fi produs la Mioveni. Planurile pentru noul model și o noutate absolută pentru Dacia

Renault a prezentat și imagini ale noii generații Kangoo, care va avea două versiuni de lungime, cu capacități de încărcare de la 3,3 la 3,9 m³, în versiunea standard, și de la 4,2 la 4,9 m³. Mașina va fi echipată de asemenea, cu cele mai noi tehnologii de siguranță. În același timp, cei de la Renault au luat o decizie curajoasă, prezentând un al doilea model în acest segement, Renault Express. Acesta nu este altceva decât vechiul Dacia Dokker, care a primit o nouă generație, pe vechea platformă, cu un design nou și tehnologii mai moderne. În acest fel, Renault acoperă un palier mult mai larg de clienți, cu prețuri mai ridicate decât cele pe care le putea cere Dacia.

Mercedes-Benz a anunțat că noul Citan va avea o versiune electrică, anunțul fiind similar cu cel făcut de Renault pentru Kangoo. Ambele mașini vor fi construite în uzina Renault din Maubeuge, Franța, în timp ce Renault Express va fi produs în uzina Dacia/Renault din Tanger, Maroc.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes benz
citan
renault kangoo
dacia dokker
citan electric
kangoo electric