Omicron a perturbat Crăciunul. Peste 6.000 de zboruri anulate și alte mii întârziate

Omicron a perturbat Crăciunul. Peste 6.000 de zboruri anulate și alte mii întârziate
scris 26 dec 2021

Varianta omicron a noului coronavirus a perturbat Crăciunul, în weekend aproape 6.000 de zboruri fiind anulate de companii aeriene, iar alte mii înregistrând întârzieri, relatează AFP.

Potrivit site-ului Flightaware, în seara Crăciunului se înregistrau peste 2.650 de zboruri anulate - inclusiv 940 de legături internaționale, dar și interne, cu Statele Unite, arată news.ro.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

În ajunul Crăciunului, aproximativ 2.400 de anulări și aproape 11.000 de întârzieri se înregistrau, potrivit aceleiați surse, care înregistra peste 900 de anulări duminică.

Piloți, însoțitori de bord și alți membri ai echipajului au fost plasați în carantină după ce au fost expuși covid-19, ceea ce a obligat companiile Lufthansa, Delta sau United Airlines să anuleze zboruri.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Potrivit Flightaware, United Airlines a anulat aproximativ 439 de zboruri vineri și sâmbătă, rerezentând 10% dintre zborurile preogramte.

”Vârful de cazuri de omicron din întreaga țară de săptămâna aceasta a avut un impact direct asupra echipajelor noastre și persoanelor care ne gestionează operațiunile”, a anunțat compania americană, care dă asigurări că depune eforturi să găsească soluții pentru pasagerii afectați.

Delta Air Lines a anulat peste 300 de zborurisâmbătă, iar 170 cu o zi înainte, potrivit Flightaware, invocând atât omicron, cât și, punctul, condiții meteorologice nefavorabile.

”Echipele Delta și-au epuizat toate opțiunle și resursele” înante să ajungă la aceste anulări, subliniază compania aeriană.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

Peste zece zboruri ale companiei Alaska Airlines, ai cărei angajați au annțat că ”au fost expuși potențial virusului” și a fost necesar să se plaseze în carantină, au fost,. de asemenea, anulate.

Companiile aeriene chineze se află la originea celui mai mare număr de anulări de zboruri.

China Eastern a suprimat aproximativ 540 de zboruri - peste un sfert din planul său de zbor -, iar Air China a anulat 267 de zboruri, reprezentând tot un sfert din plecările prevăzute.

Aceste anulări perturbă o voință a unei reluări, anul acesta, a deplasărilor de Crăciun, după un Crăciun în 2020 lovit în plin de pandemia covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
aerian
covid