Orașul Hamburg a introdus primele interdicții pentru mașinile diesel. Interdicție în centrul orașului

Orașul Hamburg a introdus primele interdicții pentru mașinile diesel. Interdicție în centrul orașului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 mai 2018

Efectele deciziilor instanțelor administrative din Germania încep să se vadă, Hamburg, unul dintre orașele care au declanșat acest scandal, anunțând introducerea primelor interdicții pentru mașinile diesel poluante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile din Hamburg au anunțat că mașinile diesel care nu îndeplinesc normele de poluare Euro 6 vor avea interdicția de a circula în centrul orașului, pe strada Max Bauer, o arteră care leagă orașul de gara Altona. Camioanele vor avea, de asemenea, interdicție de circulație pe Stresemannstrasse. Amenda pentru încălcarea acestor restricții va fi de 25 de euro pentru autoturisme și 75 de euro pentru camioane. Semnele de circulație care instituie restricția au fost instalate pe străzile respective încă de acum câteva zile, dar au fost "dezvelite" abia după ultima decizie a tribunalului.

Decizia este prima după ce un tribunal din Leipzig a decis că administrațiile pot introduce imediat, fără perioade de grație, restriciții de circulație pentru mașinile poluante. Anterior, în luna februarie, tribunalul decisese că orașele au acest drept, de a interzice categorii de mașini care poluează.

Analizele de piață arată că sunt aproximativ 10 milioane de autoturisme care ar putea fi afectate de o decizie a orașelor din Germania, de interzicere a mașinilor alimentate cu motorină care nu îndeplinesc normele de poluare Euro 6.

Primarul Heidelberg anunțase că intenționează ca până în 2030 să introducă restricții astfel încât la acel moment să mai circule doar mașinile electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
diesel
germania