Peste 150 de trenuri sunt afectate în urma protestului angajaților CFR

Peste 150 de trenuri sunt afectate în urma protestului angajaților CFR
scris 22 mar 2017

Peste 150 de trenuri sunt afectate, la această oră, ca urmare a protestului declanșat de o parte din angajații CFR, nemulțumiți de negocierile privind noul contract colectiv de muncă.

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, spune că, potrivit unei situații provizorii, în acest moment sunt afectate 155 de trenuri, care sunt oprite pe traseu, în diferite stații, scrie News.ro.

Astfel, sunt afectate patru trenuri de pe raza regionalei București, trei din regionala Craiova, 20 din regionala Timișoara, 22 de pe raza regionalei Galați, 40 din regionala Brașov, 20 de pe raza regionalei Iași și 36 din regionala Cluj.

O parte din angajații CFR au declanșat un protest spontan spontan, miercuri dimineață, nemulțumiți de negocierile privind noul contract colectiv de muncă.

”Acest protest are loc în contextul în care administrația și federațiile sindicatele reprezentative se află deja în negocieri pentru semnarea noului Contractul Colectiv de Muncă 2017-2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR SA a anunțat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creșterea a fondului de salarii cu 22,5%, creștere care se va regăsi, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaților”, a anunțat CFR.

CFR menționează că administrația a propus partenerilor sociali încheierea unui acord până la semnarea contractului colectiv de muncă (CCM) pentru perioada 2017/2018 ”pentru a asigura astfel protecție socială angajaților, relații de muncă echitabile, precum și un cadru normal și legal de funcționare a companiei” după expirarea pe 21 martie a vechiului contract colectiv de muncă.

CITEȘTE ȘI BMW ar putea transfera producția automobilelor Mini din Marea Britanie în Europa, din cauza Brexit

”Până în prezent, conducerea CFR SA a parcurs toate etapele necesare demarării negocierilor cu federațiile sindicale reprezentative (semnatare ale contractului colectiv) și a respectat termenele legale pentru elaborarea și promovarea bugetului companiei pentru acest an, proiectul fiind deja avizat de Consiliul de Administrație (CA) și aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) și transmis ministerelor pe circuitul de avizare și aprobare, prin emiterea hotărârii de guvern”, menționa CFR.

Reprezentanții companiei spun că mențin deschis ”dialogul social și negocierile transparente” cu sindicaliștii pe marginea definitivării contractului colectiv de muncă pe perioada 2017-2018, miercuri fiind programată o nouă rundă de negocieri începând cu ora 15.00. Compania le atrage atenția salariaților că acestă formă de protest "încalcă procedurile legale, aduce grave prejudicii companiei, prin înregistrarea de pierderi financiare, și afectează transportul pasagerilor care și-au procurat deja biletele pentru efectuarea călătoriei, conform graficului de circulație din Mersul Trenurilor”. Reprezentanții CFR le recomandă pasagerilor ca înainte să plece în călătorie să ceară informații despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la stațiile și agențiile CFR din București și din țară. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
greva