Peste 4.500 de zboruri anulate în weekendul Crăciunului, din cauza Covid-19

Peste 4.500 de zboruri anulate în weekendul Crăciunului, din cauza Covid-19
scris 26 dec 2021

Companii aeriene din întreaga lume au anulat peste 4.500 de zboruri în weekendul Crăciunului, deoarece valul tot mai mare de infecții cu Covid-19 cauzat de varianta Omicron a creat o mai mare incertitudine și probleme pentru călătoriile de vacanță, transmite Reuters.

Transportatorii aerieni la nivel global au anulat cel puțin 2.401 de zboruri vineri, în ajunul Crăciunului, care este, de obicei, o zi grea pentru călătoriile aeriene, potrivit unui bilanț de pe site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware.com.  Aproape 10.000 de zboruri au fost amânate.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

Site-ul web a arătat că 1.779 de zboruri în ziua de Crăciun au fost anulate în întreaga lume, împreună cu alte 402 care erau programate pentru duminică.

Traficul aerian comercial din interiorul Statelor Unite și dinspre sau din țară a reprezentat mai mult de un sfert din toate zborurile anulate în weekend, au arătat datele FlightAware, scrie News.ro.

Printre primii transportatori americani care au raportat un val de anulări în weekendul de vacanță s-au numărat United Airlines și Delta Air Lines, care au eliminat cumulat aproape 280 de zboruri doar vineri, invocând lipsa de personal pe fondul creșterii infecțiilor cu Covid-19.

Infecțiile cu Covid-19 au crescut în Statele Unite în ultimele zile din cauza variantei foarte transmisibile Omicron, care a fost detectată pentru prima dată în noiembrie și acum reprezintă aproape trei sferturi din cazurile din SUA și până la 90% în unele zone, cum ar fi coasta de est.

Numărul mediu de cazuri noi de coronavirus din SUA a crescut cu 45%, până la 179.000 pe zi, în ultima săptămână, potrivit calculelor efectuate de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
zboruri anulate