Peugeot urmează modelul Mercedes și VW și introduce Chat GPT pe mașinile sale

Peugeot urmează modelul Mercedes și VW și introduce Chat GPT pe mașinile sale
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 feb 2024

Mașinile Peugeot echipate cu I-Cockpit, sistemul de infotainment regăsit pe cele mai noi modele ale mărcii – vor beneficia de o comunicare bazată pe Chat GPT, care va asigura o funcționare a asistentului vocal apropiată de cea umană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După Mercedes-Benz și VW, Peugeot anunță la rândul său introducerea Chat GPT la bordul mașinilor sale, respectiv pe cele echipate cu i-Cockpit, sistemul avansat de infotainment. Chat GPT va susține asistentul „OK Peugeot”, el fiind capabil să răspundă la orice întrebare, potrivit companiei, având două niveluri de servicii oferite.

FOTO Renault deschide comenzile pentru SUV-ul Rafale CITEȘTE ȘI FOTO Renault deschide comenzile pentru SUV-ul Rafale

Chat GPT, respectiv asistenul cu inteligență artificială, va putea fi activat și acționat prin intermediul sistemului de operarare al ecranului i-Cockpit. Odtă cu lansarea comenzii „OK Peugeot”, Chat GPT poate răspunde la întrebări și se poate angaja într-o conversație. Poate da indicații despre obiective turistice, poate oferi informații despre istoria locurilor și poate transmite informații sistemului de navigație pentru a parcurge traseul către aceste locuri.

Peugeot spune că sistemul poate interacționa cu copii din mașină, generând teste pe teme care îi preocupă pe copii, pentru a face călătoria mai plăcută. Potrivit constructorului francez, Chat GPT va face experiența interacțiunii cu asistentul vocal mai fluidă și mai intuitivă.

Stellantis a fost depășită de General Motors și coboară pe locul 5 în lume, într-un an cu recorduri financiare CITEȘTE ȘI Stellantis a fost depășită de General Motors și coboară pe locul 5 în lume, într-un an cu recorduri financiare

PEUGEOT introduce ChatGPT în i-Cockpit pe toate modelele de ultimă generație echipate cu navigație conectată: 208, 2008, 308, 308SW, 408, 508, 508 SW, E-3008, E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-Partner, E-Expert și, în curând, E-5008. Chat GPT se activează prin magazinul de service al Peugeot, care va permite utilizarea gratuită în faza pilot, pe o perioadă de 6 luni. Această ofertă este rezervată primilor 10.000 de clienți. Ulterior, asistentul cu Chat GPT va fi implementat pe toate vehiculele eligibile, însă compania nu spune dacă serviciul va fi oferit contra cost sau gratuit.

Serviciul Chat GPT din Peugeot este la nivelul 3,5, având acces la date reale încărcate pe internet până în ianuarie 2022. Serviciul va fi disponibil în această fază în limbile franceză, germană, spaniolă, italiană și engleză.

viewscnt
Afla mai multe despre
chat gpt
peugeot chat gpt
open ai
masina asistent vocal