Piața europeană de vehicule electrificate a reușit să depășească China

Piața europeană de vehicule electrificate a reușit să depășească China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 aug 2020

Vânzările de automobile electrice și plug-in hybrid din Europa au depășit nivelul înregistrat în China, pe primele șapte luni ale anului, ca urmare a programelor extinse de subvenționare a achiziției de astfel de autmobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea pieței de autoturisme electrice din Europa a ajuns la un nivel foarte mare, după ce mai multe state europene, unele dintre cele mai mari (Franța, Italia) au demarat programe de subvenționare și stimulare a acestor vehicule. Potrivit datelor din European Car Report, publicate de site-ul schmidtmatthias.de, cele 18 piețe auto vest-europene (UE plus EFTA) au atins un volum de autovehicule electrificate (BEV și PHEV) de peste 500.000 de unități.

Dintre acestea, vehiculele complet electrice au însumat 269.000 de unități, în timp ce vehiculele cu propulsie hibridă, combustibil și electric, dar și cu încărcare la priză (PHEV), au totalizat 231 de unități. Potrivit sursei, în luna iulie vehiculele de tip PHEV au depășit pentru prima dată mașinile complet electrice.

În același interval, ianuarie – iulie, piața de vehicule electrificate din China a fost de 486.000 de unități, sub cea din Europa. Din acest total, vehiculele electrice au fost majoritare, 378.000 de unități, după cum arată datele preluate de la CAAM, asociația producătorilor de autovehicule din China.

În Europa, cele mai vândute automobile electrice au fost Renault Zoe, Tesla Model 3 și VW e-golf, în timp ce hibridele plug-in cele mai vândute au fost Ford Kuga PHEV și cele două modele Volvo, XC40 și XC60 PHEV. 

Mercedes-Benz, acord de 1,5 miliarde dolari cu autoritățile din SUA pentru utilizarea de soft ilegal pe motoare diesel CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz, acord de 1,5 miliarde dolari cu autoritățile din SUA pentru utilizarea de soft ilegal pe motoare diesel

Cosntructorii de automobile electrice din Europa și-au propus ca în 2020 să depășească 1 milion de automobile electrificate vândute pe această piață, țintă care poate fi atinsă, în condițiile în care criza de coronavirus nu se adâncește. În luna septembrie vor începe livrările modelului VW ID.3, către cei 30.000 de clienți care l-au comandat, însă și alte mărci pregătesc lansarea de noi modele în acest an.

În luna iulie, Europa de vest a înregistrat un record absolut la vehicule complet electrice, cu peste 53.000 de unități livrate, depășind astfel recordul precendent, din luna decembrie 2019. O singură dată a mai fost depășit pragul de 50.000 de autoturisme electrice vândute în Europa, în luna martie, ca urmare a livrărilor masive ale modelului Tesla Model 3. Analiștii de la schmistamatthias.de susțin că în septembrie s-ar putea înregistra un nou record și o depășire a pragului de 100.000 de unități, ca urmare a livrărilor ID.3 și a redirecționării livrărilor Model 3 de pe piața chineză, pe piața europeană. Tesla a demarat poducția la uzina din China a acestui model, astfel că piața din regiune va fi alimentată de această fabrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
vehicule electrice
piata auto
piata masini electrice
vanzari masini electrice