Porsche va lansa un nou model, un SUV mai mare decât Cayenne

Porsche va lansa un nou model, un SUV mai mare decât Cayenne
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 dec 2021

Constructorul german Porsche, specializat în mașini sport de lux, nu renunță la extinderea gamei sale, fiind pregătit să lanseze un SUV de foarte mari dimensiuni, comparabil cu modelul VW Atlas, pe care marca care face parte din același grup o vinde în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche caută noi clienți în zona familiilor mari, care doresc o mașină sport din zona de lux, și care nu se mulțumesc cu un Cayenne (foto), care are doar 5 locuri. Informația vine din zona dealerilor Porsche din SUA, care susțin, potrivit Automotive News, că au văzut randări cu noul model. Acesta ar urma să fie lansat pe piață peste circa cinci ani, asta însemnând că modelul se află abia la începutul perioadei de dezvoltare. Mărturiile dealerilor arată că este vorba despre o caroserie „parțial sedan, parțial crossover”, mai lungă decât Cayenne, cu trei rânduri de scaune. Dealerii mai spun că forma este neobișnuită pentru un Porsche, cu un hayon drept, nu înclinat cu ne-a obișnuit marca chiar și la modelele SUV.

Reprezentanții companiei nu au făcut comentarii referitoare la o posibilă lansare, dar au transmis că în cadrul companiei a fost lansată o inițiativă pentru prezentarea ideilor noi, chiar dacă unele ar putea să nu devină modele de serie.

Dată fiind perioada de lansare estimată, a doua parte a deceniului, este inevitabil ca motorizările să nu fie hibrid și chiar complet electrice, gata pentru a intra în era în care mașinile noi vor fi obligatoriu echipate cu motor electric.

Volkswagen Golf, afectat de criză, iese din Top 10 al vânzărilor europene după zeci de ani de supremație. Marile companii pierd mii de mașini pe zi CITEȘTE ȘI Volkswagen Golf, afectat de criză, iese din Top 10 al vânzărilor europene după zeci de ani de supremație. Marile companii pierd mii de mașini pe zi

În prezent, grupul Volkswagen are în dezvoltare un proiect dedicat unui concept complet nou, Landjet, ce va deveni model de serie atât sub marca Porsche, cât și sub cele ale Audi și Bentley. De asemenea, un proiect denumit Artemis este dezvoltat de Audi, pentru fi preluat și de celelalte mărci, fiind caracterizat printr-un concept nou de industrializare, prin propulsia electrică și conducerea autonomă.

În prezent, SUV-urile Cayenne și Macan sunt cele mai vândute modele ale mărcii Porsche, ele devenind extrem de populare imediat după intrarea lor în gamă.

Dealerii Porsche au mai dezvăluit că planurile constructorului auto german prevăd lansarea de noi generații complet electrice pentru modelele Cayman și Boxer, după 2025. Mai rapid decât acestea va sosi versiunea electrică a lui Macan, în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche suv
porsche electric
porsche 7 locuri
porsche cayenne