Procesul zborului MH17, suspendat până la 8 iunie, pentru ca apărarea să se poată pregăti

Procesul zborului MH17, suspendat până la 8 iunie, pentru ca apărarea să se poată pregăti
scris 23 mar 2020

Procesul celor patru bărbați suspectați de faptul că sunt implicați în distrugerea zborului MH17 aparținând companiei Malaysian Airlines deasupra estului Ucrainei în iulie 2014 urmează să fie amânat până la 8 iunie, pentru ca avocații apărării să aibă mai mult timp pentru a se pregăti, au decis luni judecătorii în acest proces, relatează Reuters.

”Curtea suspendă examinarea cazului lui (Oleg) Pulatov până la 8 iunie, la ora (locală) 10.00 (11.00, ora României), iar apărarea se va putea exprima la acel moment”, a anunțat judecătorul Hendrik Steenhuis, președintele completului, scrie News.ro.

Airbus la coronavirus - nouă linie de credit, anularea dividendelor, suspendarea finanțării pentru completarea schemelor de pensii complementare CITEȘTE ȘI Airbus la coronavirus - nouă linie de credit, anularea dividendelor, suspendarea finanțării pentru completarea schemelor de pensii complementare

Examinarea cazurilor celorlalți trei suspecți, judecați simultan, este astfel suspendată și ea până la această dată, a precizat el.

Audierea de luni a avut loc cu ușile închise, din cauza epidemiei noului coronavirus, însă a fost difuzată în direct pe Internet.

Potrivit parchetului, cei patru suspecți - ucraineanul Leonid Harcenko, și rușii Serghei Dubinski, Oleg Pulatov și Igor Ghirkin - erau gradați de rang înalt în cadrul milițiilor proruse active în estul Ucrainei în 2014.

Ei sunt acuzați de faptul că au participat la aducerea rachetei cu care a fost distrus avionul care asigura o legătură de la Amsterdam la Kuala Lumpur, soldată cu moartea celor 298 de persoane de la bordul aeronavei.

Două treimi dintre pasageri erau olandezi.

Cei patru suspecți au fost inculpați de omor și cu privire la cauzarea voită a distrugerii avionului. Ei riscă închisoarea pe viață.

Niciunul dintre cei patru nu este prezent la proces.

Însă Oleg Pulatov este reprezentat de avocați, care au anunțat în prima ședință a procesului, la 9 martie, că au nevoie de mai mult timp pentru a lua la cunoștință toate documentele din dosar, o solicitare care a fost acceptată luni de justiția olandeză.

Ei au subliniat că clientul lor nu este implicat în niciun fel în dramă.

Ceilalți trei acuzați sunt judecați în contumacie.

Zborul MH17 a fost doborât la 17 iulie 2014 cu o rachetă de tip Buk, în timp ce survola teritorii aflate sub controlul separatiștilor proruși în estul Ucrainei.

Moscova neagă orice implicare în tragedie și dă vina pe Kiev.

viewscnt
Afla mai multe despre
mh17
proces
avion doborat