Producția Dacia a crescut, bazată, în special, pe Duster. Modelul Logan MCV - scădere masivă a producției

Producția Dacia a crescut, bazată, în special, pe Duster. Modelul Logan MCV -  scădere masivă a producției
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 iul 2018

Dacia a transmis, prin intermediul ACAROM, cifrele privind porducția în primul semestru din acest an. Uzina a fabricat mai multe mașini ca anul trecut, în special Duster, care se află în plin proces de lansare pe piețele europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uzina Dacia din Mioveni a produs în luna iunie 30.777 autovehicule, cu circa 10% mai puține decât luna trecută, dar la un nivel bun, față de lunile din primul trimestru. Cel mai fabricat model rămâne Duster, cu o pondere în producție de peste 71%, un nivel care a mai fost depășit doar în noiembrie și decembrie anul trecut, în perioada în care au fost constituite stocurile pentru noua generație.

Cea mai mică pondere în mixul de producție o are Logan MCV, care pare că și-a pierdut sistematic ritmul de vânzări, fiind tot mai puțin atractiv. O scădere a avut-o și Sandero, însă pentru acest model situația este strâns legată și de uzina din Maroc, unde sunt fabricate cele mai multe din exemplarele vândute în Europa.

FOTO Prima imagine a VW T-Cross, rivalul Daciei Duster, cu un preț mai mic și dimensiuni reduse CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine a VW T-Cross, rivalul Daciei Duster, cu un preț mai mic și dimensiuni reduse

În total, pe primele șase luni ale acestui an, Dacia a produs 175.992 autovehicule, cu aproximativ 3,26% mai multe decât anul trecut, în perioada similară, când erau raportate 170.430 unități. Dacia Duster a înregistrat o creștere de 11 procente, cu 118.156 exemplare produse, care au adus-o pe locul al treilea în segmentul său, în Europa.

Sandero a crescut cu 6,4%, la 27.066 exemplare, în timp ce modelul Logan a crescut cu 12,1%

O situație nefericită este înregistrată la Logan MCV, breakul Logan care a scăzut cu 45% față de anul trecut, ceea ce subliniază o problemă pentru modelul care și-a lansat în urmă cu doar un an versiunea Stepway, la Geneva.

O mențiune pentru kiturile de caroserie semi-complete, pe care uzina le produce pentru Algeria, care, potrivit datelor ACAROM au înregistrat un volum de 20.204 unități. Acestea au scăzut față de anul trecut, cu aproape 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
uzina mioveni
productie dacia
duster
logan
sandero
mcv