PSA a pornit uzina din Maroc, unde va produce Peugeot 208, lângă fabrica unde este construită Dacia Sandero

PSA a pornit uzina din Maroc, unde va produce Peugeot 208, lângă fabrica unde este construită Dacia Sandero
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2019

PSA Group a anunțat startul oficial al producției în noua uzină din Maroc, amplasată în apropiere de locul în care sunt fabricate automobilele Dacia.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Peugeot - Citroen a finalizat construcția uzinei de automobile din Maroc, Kenitra, și a pornit oficial producția modelului Peugeot 208. Fabrica se află în zona metropolitană a capitalei Rabat, la 200 km sud de locul unde se află uzina Renault, în care sunt fabricate modelele Dacia Sandero, Lodgy și Dokker. Din punct de vedere al poziției față de porturile europene în care sunt transportate mașinile, fabrica PSA este mai prost amplasată, însă are avantajul apropierii de capitală și a amplasării într-un parc industrial care beneficiază de mai multe scutiri de impozite și taxe.

Capacitatea pe care uzina o are la debut este de 100.000 de vehicule, cea mai mare parte urmând să fie exportată în peste 80 de țări. Planurile prevăd o creștere a producției până la 200.000 de vehicule anual. Următoarele modele ce sunt planificate să fie produse în Maroc de uzina PSA sunt Citroen C-Elysee și Peugeot 301, două modele de buget, destinate în special piețelor emergente, inclusiv Africa.

Investiția realizată de grupul francez, cu susținerea Regatului Maroc, se ridică la 557 milioane de euro și va genera circa 4.500 de locuri de muncă. Uzina va genera și o dezvoltare pe orizontală a industriei locale, având cel puțin 27 de furnizori care și-au construit unități de producție în jurul fabricii PSA, numărul de locuri de muncă create în total depășind 20.000.

FOTO SPION Renault Captur: noua generație a SUV-ului a fost fotografiată fără camuflaj CITEȘTE ȘI FOTO SPION Renault Captur: noua generație a SUV-ului a fost fotografiată fără camuflaj

Fabrica Renault din Maroc are o producție dublă față de cea propusă pentru unitatea PSA, respectiv aproximativ 400.000 de vehicule anual. La acestea se adaugă alte 85.000 de vehicule produse în cealaltă uzină Renault din Casablanca.

PSA spune că modelul Peugeot 208 va fi produs în continuare și în uzina din Slovacia.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa uzina
fabrica peugeot maroc
uzina dacia maroc
renault tangier