Renault și Nissan au convenit limitarea utilizării proprietății intelectuale dezvoltate împreună, într-o nouă companie înființată de grupul francez

Renault și Nissan au convenit limitarea utilizării proprietății intelectuale dezvoltate împreună, într-o nouă companie înființată de grupul francez
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2023

Producătorul auto japonez Nissan Motor și producătorul auto francez Renault au convenit să restricționeze utilizarea proprietății intelectuale dezvoltate împreună, într-o nouă companie înființată de Renault, potrivit publicației Nikkei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Partajarea tehnologiei a fost un subiect de conflict între Renault și Nissan Motor, în timpul negocierilor pentru modificarea parteneriatului lor vechi de decenii, a informat Reuters în octombrie, scrie News.ro.

INEDIT FOTO Messi a ridicat un trofeu fals al Cupei Mondiale în cea mai apreciată fotografie de pe Instagram. Cum a fost posibil acest lucru CITEȘTE ȘI INEDIT FOTO Messi a ridicat un trofeu fals al Cupei Mondiale în cea mai apreciată fotografie de pe Instagram. Cum a fost posibil acest lucru

Producătorii de automobile francezi și japonezi au fost în discuții despre viitorul alianței lor, inclusiv o investiție a Nissan într-o companie de vehicule electrice care va fi desprinsă de Renault.

În același timp, Renault și compania chineză Geely au convenit să lanseze o nouă companie mixtă, deținută în mod egal, cu numele de cod ”Horse”, care va furniza motoare pe benzină și tehnologie hibridă mărcilor pe care le dețin, precum și altor constructorii de automobile.

Renault a spus Nissan că dorește să folosească brevete și alte proprietăți de proprietate intelectuală achiziționate în comun cu Nissan în noua afacere, se arată în articolul Nikkei, care citează surse.

Cu toate acestea, Nissan și-a exprimat îngrijorarea cu privire la tratamentul proprietății intelectuale, inclusiv tehnologie pentru baterii și a grupului de propulsie.

Nissan a declarat că nu va permite utilizarea proprietății iintelectuale comune pentru produsele care urmează să fie oferite în Statele Unite și China, pentru a preveni concurența cu noua companie și pentru a preveni scurgerile de tehnologie, se arată înarticolul Nikkei.

Nissan dorește să se asigure că tehnologia cheie pentru combustie internă și hibridă pe care o deține este protejată în orice înțelegere încheiată de Renault cu Geely, a informat Reuters în noiembrie.

Nissan nu a răspuns imediat unei cereri a Reuters de comentarii în afara orelor obișnuite de funcționare. Un purtător de cuvânt al Renault a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
nissan