Renault va produce o nouă generație de motoare electric împreună cu Valeo și Siemens

Renault va produce o nouă generație de motoare electric împreună cu Valeo și Siemens
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 feb 2022

Constructorul francez de automobile Renault împreună cu producătorii de componente Vale și Valeo Siemens eAutomotive au demarat un parteneriat în cadrul căruia vor dezvolta și vor produce o nouă generație de motoare electrice, care vor elimina utilizarea de pământuri rare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault, Valeo și Valeo Siemens eAutomotive au semnat un acord prin intermediul căruia marchează startul unui parteneriat destinat producției de grupuri motopropulsoare electrice, fără corespondent în industria globală, care vor oferi o eficiență mărită, cu o putere mai mare și un consum redus de energie. Motoarele nu vor mai folosi pământurile rare, așa cum sunt denumite metalele din familia Scandiu, Pranseodim, Samariu etc, folosite în producția de dispozitive electrice și electronice moderne.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Fiecare din cele trei companii va fi implicată în dezvoltarea și producția componentelor motorului, rotorul și statorul, producția urmând să fie localizată în Franța, în uzina Renault din Cleon.

Renault va produce în cadrul acestui parteneriat motorul sincron cu excitație electrică (EESM) care va oferi performanțe energetice crescute, iar contribuția constructorului francez va fi atât de componente, cât și la capitolul arhitecturii noului grup motopropulsor.

Cei doi parteneri ai Renault, Valeo și Valeo Siemens eAutomotive vor dezvolta și vor produce statorul, bazându-se pe exeperiența Valeo în producția de cabluri de cupru și dispozitive cu o mare densitate de cupru, ceea ce va permit motorului să genereze mai multă putere cu un consum mai mic de energie.

LISTA Dacia Sandero, calificată în finala World Car of the World, categoria Mașini Urbane CITEȘTE ȘI LISTA Dacia Sandero, calificată în finala World Car of the World, categoria Mașini Urbane

Motorul va fi produs începând din 2027, fiind primul motor de serie de 200 kW, care nu utilizează pământuri rare.

„Suntem încântați de parteneriatul cu Valeo, al cărei know-how este recunoscut la nivel global. Împreună, vom crea și dezvolta o nouă generație de motoare electrice high-tech produse în uzina noastră din Cleon” a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Valeo Siemens eAutomotive este de asemenea un parteneriat creat în 2016 de Valeo și Siemens pentru a produce tehnologie folosită în industria auto pentru vehiculele electrice și autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
masini electrice
motor electric renault
valeo renault