Acțiunile Daimler scad pentru a doua zi, după ce procurorii germani au percheziționat birourile proprietarului Mercedez-Benz

Acțiunile Daimler scad pentru a doua zi, după ce procurorii germani au percheziționat birourile proprietarului Mercedez-Benz
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mai 2017

Acțiunile grupului german Daimler scad cu peste 2% pe bursa din Frankfurt, după ce procurorii germani au percheziționat birourile companiei din 11 localități, proprietarul Mercedez-Benz fiind suspectat de fraudă și publicitate înșelătoare în legătură cu o potențială manipulare a sistemelor de emisii de gaze la vehiculele diesel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procuratura din Stuttgart a anunțat că 23 de procurori și peste 230 de oficiali ai autorităților locale au efectuat percheziții la birourile Daimler din 11 orașe germane și au confiscat mai multe dosare și computere, scriu Reuters și MarketWatch. Ancheta nu vizează niciunul dintre membrii Board-ului Daimler.

Procurorii investighează “angajați cunoscuți și neidentificați ai Daimler”, suspectați de fraudă și publicitate înșelătoare în legătură cu o potențială manipulare a sistemelor de emisii de gaze în cazul autoturismelor cu motoare diesel, a arătat Daimler într-un comunicat.

FOTO Mercedes-Benz Romania atacă piața mașinilor electrice urbane cu noua familie „smart electric drive”. Care sunt prețurile pentru piața românească CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes-Benz Romania atacă piața mașinilor electrice urbane cu noua familie „smart electric drive”. Care sunt prețurile pentru piața românească

Grupul german cooperează “în totalitate cu autoritățile”, potrivit comunicatului.

Luna trecută, Daimler a anunțat că a demarat o anchetă internă, la solicitarea Departamentului de Justiție al SUA, pentru a verifica "posibile nereguli" referitoare la certificările de mediu pentru modelele diesel vândute pe piața americană.

Mercedes-Benz, divizia de lux a Daimler, este acuzată în instanță de mai mulți proprietari de mașini din 13 state americane că a instalat dispozitive care permit încălcarea standardelor de mediu.

"Suntem în contact cu autoritățile din SUA", a precizat astăzi procuratura din Stuttgart, fără să dea detalii.

Volumele gestionate de terminalele de containere de la Marea Neagră au crescut cu 9% în primul trimestru. Operatorul terminalului Constanța Sud a rămas cel mai mare din regiune CITEȘTE ȘI Volumele gestionate de terminalele de containere de la Marea Neagră au crescut cu 9% în primul trimestru. Operatorul terminalului Constanța Sud a rămas cel mai mare din regiune

Acțiunile Daimler se depreciau cu 2,41% în jurul orei 16:30, cea mai mare scădere din indicele DAX30, după ce ieri au închis cu un declin de 0,9%.

Informațiile privind perchezițiile de la Daimler și colaborarea dintre autoritățile germane și americane vin la o zi după ce Washingtonul a anunțat că a demarat o acțiune legală împotriva Fiat Crysler Automobiles, grupul auto fiind acuzat că a utilizat un soft ilegal pentru a manipula emisiile de gaze în cazul a 104.000 de automobile diesel vândute în SUA începând cu anul 2014.

Reprezentanții Fiat s-au declarat dezamăgiți de acțiunea autorităților americane.

"Compania se va apăra cu vehemență, în special împotriva oricăror acuzații potrivit cărora Fiat Crysler ar fi implicată într-o acțiune deliberată care ar viza instalarea de dispozitive de apărare pentru a trișa testele de mediu în SUA", potrivit unui comunicat al Fiat.

Acțiunile companiei sunt în scădere cu 0,4% pe bursa de la Milano, până la 9,46 euro/unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
actiuni
perchezitii
emisii diesel
ancheta
procurori
fiat chrysler