România și Ungaria au deschis trecerea frontierei și la Borș, după ce la Nădlac mașinile au așteaptat și 5 ore

România și Ungaria au deschis trecerea frontierei și la Borș, după ce la Nădlac mașinile au așteaptat și 5 ore
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2020

Punctul de Trecere a Frontierei Borș a fost deschis pentru efectuarea formalităților dintre România și Ungaria, după ce Poliția de Frontieră Română a contactat autoritățile ungare pentru fluidizarea traficului în vama Nădlac.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În vederea fluidizării traficului la granița dintre România și Ungaria, Poliția de Frontieră Română a contactat autoritățile de frontieră din Ungaria pentru a permite cetățenilor români tranzitarea Ungariei și efectuarea formalităților de frontieră, atât pe sensul de ieșire din România, cât și pe sensul de intrare în țară și prin PTF Borș – județul Bihor, în intervalul 07:00-01:00 (ora României). Reamintim că, până în prezent autoritățile maghiare permiteau tranzitarea propriului teritoriu, pe culoarul special deschis în acest sens, doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis în acest scop în intervalul 07:00-01:00 (ora României)”, a transmis,sâmbătă, Poliția de Frontiară.

Sursa citată a precizat că, la intrarea în țară, în continuare, în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime și aeroportuare) se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control și sosesc dintr-o călătorie internațională.

Măsuri speciale la metrou, pe durata stării de alertă: Măști obligatorii și stickere de distanțare. La ce intervale se circulă pe diferite magistrale CITEȘTE ȘI Măsuri speciale la metrou, pe durata stării de alertă: Măști obligatorii și stickere de distanțare. La ce intervale se circulă pe diferite magistrale

Pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declarației pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuință sau carantină instituționalizată.

De asemenea, la ieșirea din țară autoritățile maghiare permit intrarea în Ungaria numai cu îndeplinirea următoarelor condiții:

- interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiția esențială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19;
- îndeplinirea condițiilor Codului Frontierelor Schengen;
- prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în țara de destinație.

Timpul de așteptare la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac este, sâmbătă, de 300 de minute, coloanele de mașini depășind șase kilometri și pe sensul de intrare și pe cel de ieșire din țară.

Peste o sută de persoane au protestat în vamă, nemulțumite de durata așteptării și de cât de mult durează formalitățile.

viewscnt
Afla mai multe despre
bors
nadlac
frontiera
trafic