Volkswagen a oprit livrările de Golf 8 după o problemă la sistemul care apelează automat serviciul de urgență

Volkswagen a oprit livrările de Golf 8 după o problemă la sistemul care apelează automat serviciul de urgență
scris 16 mai 2020

Constructorul auto german Volkswagen a oprit livrările de automobile Golf 8, după ce la unele vehicule de acest tip a fost descoperită o problemă la sistemul care apelează automat serviciul de urgență. Informația a fost confirmată de reprezentanți ai companiei, dar nu a fost comunicată pe canale oficiale.

Problemele VW Golf 8 sunt legate de software-ul care coordonează activitatea mașinii, modelul fiind unul ditrne cele mai avansate din punct de vedere al comunicațiilor și sistemelor informatice. Problema actuală este eCall, un sistem care apelează automat serviciul de urgență 112 atunci când automobilul este implicat într-un accident rutier serios, o funcție obligatorie conform unei reglementări a Uniunii Europene.

FOTO Dacia lansează o ediție specială, la aniversarea a 15 ani de la intrarea Logan pe piața europeană CITEȘTE ȘI FOTO Dacia lansează o ediție specială, la aniversarea a 15 ani de la intrarea Logan pe piața europeană

Dincolo de această problemă, se pare că sunt multe alte erori ale modelului Golf 8. 

În acest moment, Volkswagen nu a anunțat nimic oficial, deși există confirmări ale reprezentanților companiei date unor publicații germane. Primul pas pe care Volkswagen trebuie să-l facă este să anunțe KBA, autoritatea federală de transport din Germania. Apoi, trebuie verificat numărul exact al vehiculelor care au această defecțiune și au nevoie de o actualizare a softurilor. Apoi va fi inițiată o rechemare, dacă nu este posibilă o actualizare „over the air”. Primele informații arată că o posibilă actualizare ar putea fi disponibilă între 15 iunie și 21 iunie.

În aceste condiții, chiar dacă livrările au fost oprite, Golf 8 este produs în continuare, iar mașinile sunt parcate, în așteptarea actualizării.

Șeful consiliului uzinei, un organism al angajaților care este impus de legislația germană și are ca scop protejarea anagajților, a declarat anterior acestui blocaj că Golf 8 are probleme serioase. El a spus că modelul este mai degrabă un „copil problemă”, în loc să fie un „elev model”.

Publicația germană Der Spiegel scrie că a intrat în posesia unor documente confidențiale care avertizau de mult că Golf 8 are probleme, unele critice, iar eliminarea erorilor depistate are întârzieri mari. De altfel, lansarea de anul trecut a modelului Gof 8 a fost amânată din aceste motive tehnice, șefii VW spunând atunci că a fost doar un decalaj care să permită lansarea lui ID3 și, apoi, a noului Golf.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
golf 8
productie golf 8
oprire livrari golf