Scandalul emisiilor ar putea costa Volkswagen până la 78 mld. euro

Scandalul emisiilor ar putea costa Volkswagen până la 78 mld. euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 oct 2015
Scandalul în care grupul Volkswagen este implicat ar putea costa producătorul german de autovehicule între 23 și 78 de miliarde de euro, potrivit unui raport al analiștilor de la Credit Suisse, citat de CNN.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
„Costul reechipării și amenzilor este neclar și depinde foarte mult de performanțele motoarelor după reparații”, se arată în raport.
 
Volkswagen trebuie să prezinte săptămâna viitoare un plan de reechipare a celor 11 milioane de autovehicule care au instalate sisteme care maschează nivelul real al emisiilor poluante, potrivit Reuters.
 
Autoritatea germană de reglementare în domeniul auto, KBA, a cerut ca până pe 7 octombrie grupul VW să prezinte soluții care să rezolve problema emisiilor pentru autovehiculele care poluează peste nivelul admis.
 
În acest context, Matthias Mueller, directorul general al grupului auto, a declarat că VW va rechema toate automobilele diesel implicate în scandal, pentru a se asigura că acestea respectă standardele de mediu.
 
Grupul  Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un sistem software care falsifică rezultatele testelor antipoluare.
 
Compania a anunțat recent că  intenționează să aloce 6,5 miliarde de euro în trimestrul al treilea pentru a acoperi costurile suplimentare generate de scandalul referitor la trucarea testelor privind emisiile poluante.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
volkswagen
vw
emisii
kba