Schimbări în managementul VW Group: directorul pentru mobilitate preia Dezvoltarea de la cel care va conduce divizia de calitate

Schimbări în managementul VW Group: directorul pentru mobilitate preia Dezvoltarea de la cel care va conduce divizia de calitate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 ian 2021

Volkswagen Group a anunțat unele rocade în consiliile de administrație al mărcii VW și în cel al grupului, pe zona de activități de mobilitate electrică, dezvoltare și calitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul Thomas Ulbrich, care s-a ocupat direct de coordonarea lansărilor de modele pe platforma MEB, electrică, în cadrul mărcii Volkswagen, a fost desemnat să preia coordonarea diviziei Dezvoltare pentru această marcă. El îi ia locul lui Frank Welsch, care a fost desemnat să se ocupe de conducerea diviziei Group Quality Assurance. În urma acestei mutări, toate atribuțiile de conducere pentru mobilitate electrică vor fi relocate către alte departamente, la nivelul top managementului.

Thomas Ulbrich a fost însărcinat să se ocupe direct de lansarea pe piață a primelor automobile electrice dezvoltate pe platforma MEB, după ce procesul de lansare ID.3 intrase într-o zonă cu probleme. Ulterior, s-a ocupat și de al doilea model, ID.4, care a fost deja prezentat și va fi introdus pe piață în acest an. Succesul acestor două lansări a condus la promovarea lui Ulbrich pentru a conduce activitățile de dezvoltare pentru viitoarele modele.

„Thomas Ulbrich a scos în evidență puncte importante ale mobilității electrice pentru marca noastră. A dus ID.3 și ID.4 de la schițe pe șosea într-un timp record și și-a adus o contribuție semnificativă în transformarea mobilității electrice într-una folosită pe scară largă. O performanță excepțională, în condiții speciale. Vedem faptul că Thomas Ulbrich devine membru al board-ului pentru dezvoltare după îndeplinirea acestei misiuni importante ca un angajament pentru marcă și pentru strategia noastră viitoare”, a declarat Ralf Brandstatter, CEO al mărcii VW.

Franl Welsch, care a părăsit poziția de șef al Dezvoltării la VW, ocupa această funcție din 2015. El se mută în cadrul board-ului grupului, dar cu funcția de șef al Calității vehiculelor.

Stellantis a anunțat echipa de top management cu care pornește la drum: foștii directori FCA merg în SUA, mărcile italiene primesc directori francezi CITEȘTE ȘI Stellantis a anunțat echipa de top management cu care pornește la drum: foștii directori FCA merg în SUA, mărcile italiene primesc directori francezi

Thomas Ulbrich și-a început activitatea în industria auto ca mecanic auto, urmând apoi o facultate de construcții de mașini. Și-a început cariera de inginer chiar în uzina principală a VW, din Wolfsburg, în urmă cu aproape 20 de ani.

Thomas Ulrich

Thomas Ulrich

Frank Welsch a lucrat și el întreaga carieră pentru VW, dar a condus timp de câțiva ani departamentul de dezvoltare al Skoda, înainte de a prelua această poziție la nivelul VW Group.

Volkswagen Group se află în plină ofensivă de lansare a gamei de automobile electrice, pentru toate mărcile sale, devenind deja cel mai vândut constructor auto din Europa pe segmentul de vehicule electrice, odată cu lansarea lui VW ID.3, urmat de ID.4, modele care s-au alăturat celorlalte mărci: Audi e-tron, Porsche Taycan, Skoda Enyaq iV, toate dezvoltate pe platformele noi, acestea urmându-le primei generații de modele electrice, VW e-Golf, Skoda Citigo iV și SEAT Mii, care au fost între timp scoase din ofertă.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
thomas ulbrich
vw group