SEAT va construi o fabrică de baterii în Martorell cu finanțare europeană

SEAT va construi o fabrică de baterii în Martorell cu finanțare europeană
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 iul 2023

Divizia spaniolă a Volkswagen Group, coordonată de brandul SEAT, a depus proiectul de construire a unei fabrici de baterii în Spania, Martorell, pentru finanțare europeană prin programul Battery PERTE VEC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CEO-ul SEAT, Wayne Griffiths, a anunțat construirea unei fabrici de baterii cu ajutorul proiectului Battery PERTE VEC, un program al guvernului spaniol pentru finanțarea producției de baterii. Griffiths spune că vor fi investite suplimentar 300 de milioane de euro, din partea companiei, în acest proiect. Finanțarea totală anunțată anterior de Uniunea Europeană se ridică la 1,475 miliarde euro, din care 837 de milioane vor fi alocați pentru producția de baterii și vehicule conectate.

„Astăzi este o zi foarte importantă pentru că facem încă un pas înainte în planul nostru de electrificare. SEAT SA a aplicat pentru noul Battery PERTE VEC, cu un proiect pentru construirea unei uzine de asamblare de celule de baterii, chiar aici în Martorell”, a declarat Wayne Griffiths, care a mai spus că vor fi create peste 400 de locuri de muncă directe și alte 100 de locuri de muncă indirecte.

SEAT va folosi celule produse de PowerCO, divizia de baterii a VW Group, în uzina din Sagunto, Valencia, cealaltă investiție a grupului în Spania. Uzina va avea o suprafață de 64.000 metri pătrați și va fi conectată direct la uzina în care vor fi produse automobile electrice ale mărcilor grupului VW, inclusiv Cupra.

Noua uzină de baterii va fi construită începând din această vară, iar termenul de finalizare este 2025.

Tesla a confirmat participarea la Salonul Auto IAA din Munchen CITEȘTE ȘI Tesla a confirmat participarea la Salonul Auto IAA din Munchen

SEAT speră să poată atrage în uzina din Martorell o a doua platformă din partea grupului, astfel încât să- crească gradul de ocupare al uzinei.

„Acesta este un moment-cheie pentru industria noastră. SEAT SA și Volkswagen Group angajează resurse majore pentru a atinge mobilitatea sustenabilă și continuă să progreseze în ambiția de a transforma Spania într-un hub pentru mobilitate electrică în Europa”, mai spune Griffiths, care laudă măsura guvernului spaniol de a oferi susținere la achiziția de mașini electrice prin reducerea impozitului personal cu 15%.

Șeful SEAT, care a preluat conducerea după plecarea lui Luca de Meo la Renault, susține că investițiile grupului în Spania pentru electrificare se ridică laa 10 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
fabrica de baterii spania
vw fabrici de baterii