Șeful Porsche dă asigurări: modelul 911 nu va fi prea curând transformat într-un automobil electric

Șeful Porsche dă asigurări: modelul 911 nu va fi prea curând transformat într-un automobil electric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 nov 2020

Unul dintre cele mai celebre automobile sport din lume, Porsche 911, ar putea rămâne și unul dintre ultimele vehicule cu propulsie tradițională, cu benzină. Compania nu ia în calcul, deocamdată, să construiască o versiune electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Porsche, Oliver Blume, i-a liniștit pe fanii unuia dintre cele mai apreciate, dacă nu chiar cel mai reprezentativ automobil al elitei vehiculelor sport din industria auto globală. Modelul Porsche 911 nu are în acest moment niciun plan pregătit pentru a deveni electric. „Să fiu clar: simbolul nostru, 911, va avea motor cu combustie pentru lung timp de acum înainte”, a declarat Blume, potrivit Bloomberg. El a mai explicat că modelul 911 reprezintă un automobil care a fost conceput pentru a funcționa cu motor cu combustie și nu ar fi util ca el să fie combinat cu propulsia electrică. „Credem în mașini special desenate pentru mobilitate electrică”, a precizat CEO-ul Porsche.

FOTO Ford a anunțat prețul noii versiuni EcoSport Active. Modelul poate fi comandat deja la dealerii din România CITEȘTE ȘI FOTO Ford a anunțat prețul noii versiuni EcoSport Active. Modelul poate fi comandat deja la dealerii din România

Porsche are în acest moment disponibul modelul Taycan, un bolid cu performanțe extraordinare, bazate pe o propulsie exclusiv electrică, însă compania a anunțat anterior că plănuiește să dezvoltate tot mai multe modele cu motoare electrice. Până în 2025, planurile prevăd ca jumătate din modelele Porsche să fie electrificate, asta însemnând cel  puțin motoare hibrid cu încărcare.

Porsche 911 este un automobil sport, cu două uși și motor amplasat în spate, care are aproape 60 de ani de când a fost lansată prima sa generație (și singura care a purtat numele 911 în codificare internă), devenind în tot acest timp visul a milioane de bărbați. 911 este, în același timp, cel mai profitabil automobil din lume, el reprezentând, pentru multă vreme, sursa principală de profit a constructorului din Stuttgart. Aproape jumătate din prețul unui 911 reprezintă câștig net pentru companie, sumele încasate din vânzarea acestuia fiind, în 2019, de peste 2 miliarde de euro. În acest moment, veniturile de pe urma lui 911 se ridică undeva la o treime din totalul încasărilor constructorului german de mașini sport.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche 911
porsche electric
porsche taycan