Șeful Volkswagen SUA va fi audiat joi în Congresul american

Șeful Volkswagen SUA va fi audiat joi în Congresul american
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 oct 2015

Michael Horn, directorul general al Volkswagen în SUA, va fi audiat în Congres pe 8 octombrie de Comisia pentru Energie și Comerț, alături de reprezentanții EPA (Agenția pentru Protecția Mediului din SUA), cu privire la trucarea emisiilor poluante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile i-au cerut lui Horn să prezinte toate documentele legate de respectarea standardelor federale privind emisiile, potrivit presei internaționale.

Grupul auto german riscă o amendă de 18 miliarde de dolari în Statele Unite pentru că a trișat regulile federale privind emisiile de gaze pentru 482.000 de vehiculele diesel VW și Audi. Ca urmare, Volkswagen le-a cerut dealerilor săi din Statele Unite să oprească comercializarea modelelor diesel care au instalate sisteme electronice care ascund nivelul real al gazelor poluante.

Software-ul, instalat pe mai multe modele diesel, maschează nivelul real al noxelor atunci când mașina este supusă testelor și poate emite în timpul deplasării chiar și de 40 de ori mai multe gaze poluante decât nivelul maxim admis în SUA, potrivit reprezentanților EPA.

Pe lângă audierea care va avea loc în SUA, autoritatea germană de reglementare în domeniul auto, KBA, a cerut ca până pe 7 octombrie grupul VW să prezinte soluții care să rezolve problema emisiilor pentru autovehiculele care poluează peste nivelul admis. 

Astfel, săptămâna viitoare Volkswagen trebuie să prezinte un plan de reechipare a celor 11 milioane de autovehicule care au instalate sisteme care maschează nivelul real al emisiilor poluante.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
horn
congres
audiat
epa
emisii