Spiegel: Cel puțin 30 de persoane din conducerea VW, implicate în manipularea testelor de mediu

Spiegel: Cel puțin 30 de persoane din conducerea VW, implicate în manipularea testelor de mediu
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 oct 2015

Cel puțin 30 de persoane din conducerea Volkswagen sunt responsabile pentru instalarea dispozitivelor de trucare a nivelului emisiilor poluante, în pofida faptului că reprezentanții VW au declarat că decizia de a trișa testele de mediu a aparținut unui grup restrâns de ingineri, potrivit unor informații obținute de publicația germană Spiegel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, investigațiile interne ale companiei și cele realizate de firma de avocatură Jones Day au scos la iveală faptul că zeci de directori ai VW sunt implicați în trucarea nivelului emisiilor, iar numărul acestora s-ar putea dovedi mai mare, potrivit unor surse din interiorul companiei.

Matthias Mueller, directorul general al Volkswagen, a declarat că doar câțiva angajați ai companiei sunt responsabili pentru instalarea software-ului de manipulare a testelor de mediu și a negat că fostul CEO al VW, Martin Winterkorn, ar fi fost implicat în această decizie.

Ulrich Hackenberg, inginerul-șef al Audi, și Wolfgang Hatz, cel care a proiectat motoarele Porsche pentru automobilele de Formula 1, sunt printre principalii suspecți în scandalul emisiilor, potrivit grupului auto.

Reprezentanți ai Volkswagen au declarat că cei doi directori, care întâmpinau greutăți legate de atingerea țintelor de vânzări, au apelat la o tehnologie care permite trișarea testelor antipoluare.

VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA (agenția de mediu din SUA) a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul menționat de EPA a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn și lansarea unor investigații în diferite țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
emisii
spiegel
mueller