Stellantis și Daimler, parteneriat pentru producția de baterii pentru mașini electrice

Stellantis și Daimler, parteneriat pentru producția de baterii pentru mașini electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 sep 2021

Daimler AG va cumpăra un pachet acțiuni în cadrul startup-ului Automotive Cells Company, un proiect lansat de Stellantis și Total Energies, care și-au propus să dezvolte baterii pentru autvehiculele electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mercedes-Benz a devenit partener egal cu Stellantis și Total Energies, prin cumpărarea unui pachet de 33% acțiuni în cadrul Automotive Cells Company, de la cei doi fondatori.

Ca parte a acordului prin care Daimler a cumpărat acțiunile, se numără și o investiție de câteva sute de milioane de euro în proiect, începând din 2022. Daimler a precizat că totalul sumelor investite va fi „sub 1 miliard de euro”.

„Mercedes-Benz are un plan de transformare foarte ambițios, iar această investiție marchează o etapă strategică în drumul nostru către neutralitatea de carbon. Cu ACC, vom dezvolta și vom produce eficient în Europa module și celule de baterii perfect adaptate exigențelor modelelor noastre”, a declarat Ola Kallenius, CEO Daimler și Mercedes-Benz.

„Le spunem bun venit celor de la Mercedes-Benz, parteneri strategici, care împărtășesc voința noastră de a întări și dezvolta conducerea ACC”, a spus Carlos Tavares, CEO Stellantis, cel care se află în spatele acestui proiect. „Acest consorțiu se bazează pe punerea în comun a experienței noastre tehnice și a sinergiilor industriale, pentru a modela o mobilitatea mai eficientă, mai accesibilă și mai durabilă”.

Zeci de români și-au comandat noile BMW iX și i4, electrice, înainte de lansare, deși costă între 50.000 și 80.000 de euro CITEȘTE ȘI Zeci de români și-au comandat noile BMW iX și i4, electrice, înainte de lansare, deși costă între 50.000 și 80.000 de euro

Bateriile produse de ACC vor fi reciclabile în procent de 95%, Daimler urmând să primească primele baterii la jumătatea acestui deceniu, când va fi gata uzina din Kaiserslautern.

ACC ar trebui să ajungă la o capacitate de 120 GWh, în 2030, când ar trebui să producă la capacitate maximă. Compania a primit și susținere financiară din partea guvernelor german și francez, cu un total de 1,3 miliarde euro, pentru cele două uzine proiectate, în Franța și Germania.

Daimler are și alte proiecte în care a investit sau urmează să investească, pentru a produce baterii, astfel încât să ajungă la o capacitate anuală de peste 200 GWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
daimler
parteneriat baterii electrice