Tesla - nou record de livrări, dar sub estimări

Tesla - nou record de livrări, dar sub estimări
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2023

Producătorul de autovehicule electrice Tesla a anunțat că în 2022 a livrat peste 1,31 milioane mașini, cu 40% mai multe comparativ cu anul anterior, când a livrat 936.000 de unități, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, fondată de Elon Musk, a bătut un nou record de livrări - cifra cea nai apropiată de cea a vânzărilor, pe care nu o divulgă - și în ultimul trimestru al anului, prin livrarea a peste 405.000 mașini, conform unui comunicat.

Fenomenul Debrecen - Cum a atras un oraș din Ungaria investiții de peste 10 miliarde euro CITEȘTE ȘI Fenomenul Debrecen - Cum a atras un oraș din Ungaria investiții de peste 10 miliarde euro

Însă, livrările din această ultimă parte a anului au fost mai slabe față de estimările analiștilor, care preconizau un nivel între 409.000 și 433.000, potrivit firmei de consultanță FactSet.

În ultimul trimestru din 2022, Tesla s-a confruntat cu dificultăți de producție în China, din cauza valului de Covid 19, și, de asemenea, a aplicat reduceri de preț în această țară și în SUA, ca urmare a scăderii cererii, scrie Agerpres.

În comunicat, reprezentanții companiei menționează că anul a fost unul bun "în contextul problemelor importante legate de Covid și de lanțul de furnizare, pe parcursul anului".

În datele publicate, Tesla combină livrarea de autovehicule din gama înaltă, Model S și X cu cele mai accesibile, precum Model Y și 3.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini