Tesla organizează „Ziua porților deschise” pentru germani, la uzina de lângă Berlin, încercând să liniștească autoritățile și organizațiile de mediu

Tesla organizează „Ziua porților deschise” pentru germani, la uzina de lângă Berlin, încercând să liniștească autoritățile și organizațiile de mediu
scris 22 sep 2021

Tesla vrea să organizeze o zi de „porți deschise” la uzina din Berlin, aflată încă în stadiu de construcție, dar care ar trebui să fie finalizată în foarte scurt timp.

Tesla a invitat populația germană care locuiește în regiunea Berlinului să viziteze uzina pe care compania americană o construiește, dar care întâmpină numeroase obstacole din partea autorităților și organizațiilor de mediu.

Uzina Tesla din Germania este ridicată în landul Brandenburg, în perimetrul localității Grunheide, la o distanță destul de mică de Berlin, pe teritoriul fostei Republici Democrate Germane. Pentru a se apropia mai mult de localnici și pentru a prezenta avantajele acestei uzine, Tesla va organiza un fel de zi a vizitatorilor, pe 9 octombrie, o zi a porților deschise în care persoanele care doresc vor putea să intre în uzină și să viziteze toate spațiile în care sunt pregătite liniile de fabricație.

Evenimentul a fost anunțat de Elon Musk pe contul său de Twitter, care a spus că germanii vor putea și să testeze noul SUV al Tesla, Model Y, care va fi produs în uzină. Vizitatorii sunt așteptați cu mai multe food-truck-uri, astfel încât evenimentul să fie unul relaxat.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Toți cei care doresc să viziteze uzina Tesla aflată în plin proces de construcție trebuie să se înscrie pe site-ul companiei, până pe 30 septembrie.

„Din cauza limitărilor de capacitate, nu toate tichetele sunt garantate” a precizat Tesla. Vor avea prioritate cei care locuiesc în landul Brandenburg și în orașul Berlin.

Cei care sosesc vor fi nevoiți să respecte regulile Covid, adică să fie vaccinați, testați negativ sau să fi avut deja COVID.

ULTIMA ORĂ După oprirea producției EcoSport în India și SUA, Ford se pregătește să o facă și în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ După oprirea producției EcoSport în India și SUA, Ford se pregătește să o facă și în România

Construcția uzinei Tesla din Germania a fost o adevărată epopee pentru Elon Musk și compania pe care o conduce, din cauza numeroaselor proteste de mediu, amenzi și restricții impuse de autorități. Pentru a construi uzina, Tesla a defrișat mii de metri pătrați de pădure și a pus în pericol fauna din această regiune. Activiștii de mediu au protestat permanent iar autoritățile au aplicat mai mutle amenzi pentru nerespectarea legislației de mediu. Una dintre acuzații este lipsa unui proiect viabil pentru alimentarea cu apă, instalațiile construite fiind un pericol pentru nivelul apei din pânza freatică.

Pe lângă uzina de automobile, Tesla intenționează să ridice și o gigafactory, o unitate de asamblare a bateriilor necesare automobilelor electrice.

Planurile Tesla prevăd ca primele automobile să fie produse în octombrie, însă producția de serie ar putea să fie mult întârziată față de proiectele inițiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla germania
uzina tesla
fabrica model y