Tranzacția prin care Faurecia, care produce și pentru Dacia, cumpără 50% din SAS Automotive Systems de la Continental are undă verde de la Bruxelles

Tranzacția prin care Faurecia, care produce și pentru Dacia, cumpără 50% din SAS Automotive Systems de la Continental are undă verde de la Bruxelles
scris 8 ian 2020

Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care francezii de la Faurecia cumpără jumătatea deținută de furnizorul german de componente auto Continental din SAS Automotive Systems, un joint venture al celor două mari companii la nivel global. Faurecia devine astfel unicul proprietar al SAS.

În toamnă, compania franceză Faurecia, printre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume, deținută de PSA Group, și-a anunțat intenția de a cumpăra participația Continental la SAS.

VIDEO Incendiu într-un avion Wizz-Air cu români la bord, pasageri debarcați pe tobogane CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu într-un avion Wizz-Air cu români la bord, pasageri debarcați pe tobogane

Faurecia va prelua cele 50% din acțiunile SAS deținute de Continental, în urma unei înțelegeri între cele două companii. Francezii au anunțat, anterior, și prețul acestei achiziții, respectiv 225 de milioane de euro, preluarea urmând să aibă efect imediat asupra datelor financiare, respectiv marja operațională, venituri nete și profit. 

SAS Automotive a fost înființată în 1996 și a devenit unul din jucătorii importanți în echipamente interioare (cockpituri) și logistică, având vânzări estimate, în 2019, de circa 700 de milioane de euro. Compania are circa 4.500 de angajați pe trei continente. În Europa are 18 fabrici, în 8 țări diferite.

Faurecia, deținut de PSA Group, este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, cu vânzări, în 2018, de circa 18 miliarde de euro. În România, Faurecia produce și pentru Dacia, și pentru export, având mai multe fabrici, inclusiv una pe platforma de la Mioveni, Euro Auto Plastic Systems, cumpărată de la o companie portugheză.

viewscnt
Afla mai multe despre
sas automotive
faurecia
continental