ULTIMA ORĂ Și Ford România suspendă producția la Craiova, din cauza crizei semiconductorilor

ULTIMA ORĂ Și Ford România suspendă producția la Craiova, din cauza crizei semiconductorilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 feb 2021

Uzina de automobile Ford din Craiova va fi la rândul său afectată de criza de semiconductori, după ce acest lucru fusese raportat de uzina Dacia din Mioveni. Ford a confirmat o suspendare a activității pentru 8 zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Criza prin care trece industria auto la nivel global, din cauza incapacității furnizorilor de semiconductori de a face față comenzilor, a ajuns și la Craiova, unde Ford pregătește suspendarea activităților.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

"Ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală, Ford Craiova va suspenda temporar producția de vehicule și motoare timp de 8 zile, începând cu 26 februarie.

Experții THC.RO estimează o creștere solidă a mediului e-commerce în România și în 2021 CITEȘTE ȘI Experții THC.RO estimează o creștere solidă a mediului e-commerce în România și în 2021

Planul actual este ca producția la Ford Craiova să fie reluată pe data de 10 martie”, este mesajul companiei.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Angajații vor fi plătiți conform contractelor în vigoare.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

„Pe parcursul celor 8 zile în care producția va fi suspendată, angajații fabricii Ford Craiova vor fi plătiți conform acordurilor încheiate intre companie și sindicate și ținând cont de legislatia în vigoare”, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții Ford România.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

Compania americană mai precizează că, la nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și își adaptează planurile de producție pentru a minimiza efectul asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor din întreaga Europă.

Anterior a fost relatat că producători auto din întreaga lume opresc linii de asamblare a vehiculelor din cauza lipsei semiconductorilor, în unele situații din cauza măsurilor SUA împotriva unor producători chinezi de cipuri. Profit.ro a relatat că Volkswagen a anunțat că producția de automobile a grupului a fost afectată de blocajele din industria de semiconductori. Sunt afectate uzine din China, America de Nord și Europa.

Problemele provin dintr-o multitudine de factori, producătorii de autovehicule concurând cu industria electronicelor de larg consum pentru aprovizionarea cu cipuri. Consumatorii s-au aprovizionat cu laptopuri, console de jocuri și alte produse electronice în timpul pandemiei, creând un deficit de cipuri pe tot parcursul anului 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
criza semiconductori
oprire productie ford