Un director al diviziei Volkswagen din Coreea de Sud, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare în scandalul emisiilor

Un director al diviziei Volkswagen din Coreea de Sud, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare în scandalul emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2017

Un director al diviziei Volkswagen din Coreea de Sud fost condamnat vineri la 1 an și 6 luni de închisoare pentru falsificarea de documente referitoare la testele de emisii și nivelul de zgomot al vehiculelor importate, pentru obținerea certificării acestora pe piață, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, autoritățiile coreene au suspendat vânzările de automobile Volkswagen, în cadrul scandalului manipulării testelor de poluare ale vehiculelor diesel, scrie News.ro.

"Volkswagen și-a subminat credibilitatea ca brand mondial, din cauza acestui delict care a provocat daune sociale și economice grave”, se arată într-un comunicat al tribunalului districtual din Seul.

În comunicat nu este menționat decât prenumele directorului VW care a fost condamnat, Yun, el fiind condamnat pentru fabricarea de documente, obstrucționarea activităților și încălcarea legii mediului.

EXCLUSIV Vor fi scutiți de CASS pentru chirii, dividende cei care au alte venituri, dar salariații vor achita contribuții fără plafon CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vor fi scutiți de CASS pentru chirii, dividende cei care au alte venituri, dar salariații vor achita contribuții fără plafon

În luna august, Ministerul Mediului din Coreea de Sud a suspendat vânzarea a 80 de modele ale Volkswagen, Audi și Bentley și a amendat divizia locală a VW cu 17,8 miliarde de woni (14,91 milioane dolari) pentru că a falsificat documente referitoare la testele privind emisiile și nivelul de zgomot.

Coreea de Sud a adoptat o poziție deosebit de dură împotriva producătorului auto german, intentând acuzații penale împotriva unor directori, între care Johannes Thammer, director general al Audi Volkswagen Korea.

Birourile VW au fost percheziționate, iar compania a mai fost amendată cu alte 37,3 miliarde de woni (31,87 milioane dolari) pentru publicitate falsă.

Procuratura din Seul încă investighează cazul.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
coreea de sud