Un tren de marfă a deraiat în județul Dolj, traficul feroviar fiind blocat în zoă

Un tren de marfă a deraiat în județul Dolj, traficul feroviar fiind blocat în zoă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2018

Un tren de marfă a deraiat, duminică, pe magistrala Caracal - Craiova, iar la această oră traficul feroviar este blocat în zonă. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj precizează că nu s-au înregistrat victime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform Infotrafic, circulația feroviară este blocată pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, din cauza uni  tren de marfă care a deraiat, relatează News.ro

Ultimele informații arată că, de fapt, un viaduct s-a rupt chiar în momentul în care trenul trecea. Trenul era încărcat cu biodiesel, iar șapte vagoane au căzut într-o râpă, alte două fiind în pericol să se prăbușească.

Prefectul de Dolj Narcis Purcărescu susține că podul era în reparații și că pe acel fir feroviar nu ar fi trebuit să circule niciun tren.

 

"CFR infrastructură și Stația CFR Cârcea știau că se fac reparțtii la acest pod și erau obligați să dirijeze trenul pe firul 1 de circulație", a declarat prefectul de Dolj la Digi 24.

Circulația pe Transfăgărașan va fi închisă luni, între orele 10.00 - 14.00 CITEȘTE ȘI Circulația pe Transfăgărașan va fi închisă luni, între orele 10.00 - 14.00

Reprezentanții  Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj  au precizat că trenul de marfă deraiat în zona viaductului din localitatea Cârcea și nu s-au înregistrat victime.

Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA a informat că circulația feroviară este închisă începând cu ora 08:20 între stațiile CF Malu Mare și Banu Mărăcine din cauza deraierii a șase vagoane ale unui tren de marfă aparținând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român).

DOCUMENT Ministerul Transporturilor admite: Master Planul General are ca rezultat reducerea activității CFR Marfă. 65% din mărfuri sunt transportate pe linii care pierd finanțarea de la buget CITEȘTE ȘI DOCUMENT Ministerul Transporturilor admite: Master Planul General are ca rezultat reducerea activității CFR Marfă. 65% din mărfuri sunt transportate pe linii care pierd finanțarea de la buget

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane și circula pe distanța Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere, iar locomotiva trenului a deraiat și șase vagoane s-au răsturnat de pe viaductul Cârcea.

CFR precizează că la fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

De asemenea, CFR precizează că în prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în stația CF Jianca) și așteaptă redeschiderea circulației.

viewscnt
Afla mai multe despre
tren
deraiat
marfa
dolj
trafic
victime