Un tribunal spaniol impune Volkswagen plata unor despăgubiri de 16,3 milioane de euro cumpărătorilor de mașini diesel, în scandalul emisiilor

Un tribunal spaniol impune Volkswagen plata unor despăgubiri de 16,3 milioane de euro cumpărătorilor de mașini diesel, în scandalul emisiilor
scris 26 ian 2021

Un tribunal spaniol a impus, luni, grupului german Volkswagen plata unor despăgubiri în valoare de 16,3 milioane de euro cumpărătorilor de mașini diesel care aveau instalate dispozitive care manipulau emisiile poluante, a anunțat asociația de protecție a consumatorilor OCU, transmite Reuters.

Volkswagen va face apel la această decizie, a anunțat un purtător de cuvânt, scrie News.ro

După un proces de cinci ani, un tribunal din Madrid a decis că Volkswagen s-a angajat în practici de afaceri anticoncurențiale și a ordonat companiei că plătească despăgubiri de 3.000 de euro fiecărui membru al OCU afectat de politica VW.

FOTO & VIDEO Toyota intră în Europa pe segmentul SUV-urilor cu 7 locuri cu noul model Highlander CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Toyota intră în Europa pe segmentul SUV-urilor cu 7 locuri cu noul model Highlander

Volkswagen a recunoscut în 2015 că a folosit un soft ilegal pentru a manipula testele de poluare ale automobilelor diesel în Statele Unite. Costurile suportate de VW în acest scandal se ridică la peste 30 de miliarde de dolari, implicând modificări tehnice ale vehiculelor, amenzi și provizioane.

Aproape toți proprietarii de vehicule VW diesel din Statele Unite au acceptat în 2016 să participe la un acord în valoare de 25 de miliarde de dolari pentru închiderea litigiului.

Anul trecut, cea mai înaltă curte pentru litigii civile din Germania a decis că Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri proprietarilor de vehicule cu motoare diesel din țară care nu respectă normele de poluare.

viewscnt
Afla mai multe despre
scandalul emisiilor
volkswagen