Undă verde - Leoni, cu 3 fabrici în România, va fi preluat de un miliardar austriac

Undă verde - Leoni, cu 3 fabrici în România, va fi preluat de un miliardar austriac
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 iun 2023

Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care miliardarul austriac Stefan Pierer preia producătorul german de cabluri auto Leoni, prezent în România cu trei fabrici și aproximativ 13.000 de angajați, în cadrul unui acord de restructurare a datoriilor Leoni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Comisia a concluzionat că achiziția propusă nu ridică probleme de concurență, având în vedere impactul limitat pe piață.

În primăvară, Leoni a anunțat că a ajuns la un acord cu creditorii, deținătorii de obligațiuni și cu Stefan Pierer, în calitate de investitor strategic, asupra unui concept de restructurare financiară, în vederea reducerii datoriilor și asigurării de noi lichidități.

Deputații au adoptat un proiect prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil și pentru anumite tipuri de motociclete CITEȘTE ȘI Deputații au adoptat un proiect prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil și pentru anumite tipuri de motociclete

Pierer controlează, prin intermediul grupului industrial Pierer Industrie AG (PIAG), producătorul de motociclete și mașini sport Pierer Mobility AG, care deține, printre altele, mărcile KTM și Husqvarna Motorcycles, precum și grupul Pankl AG, activ în sectorul componentelor hi-tech pentru automobile.

Austriacul este creditat de Forbes cu o avere netă de 1,5 miliarde de dolari.

Potrivit acordului de preluare, Pierer va oferi Leoni o injecție de capital de 150 milioane de euro și va prelua datorii de 708 milioane de euro, reprezentând aproximativ jumătate din datoriile companiei.

O companie înființată de Pierer va deveni unicul acționar al Leoni AG, compania-mamă a grupului Leoni, care va fi delistată de la bursă.

Restructurarea va afecta doar compania Leoni AG, nu și filialele sale, furnizorii, clienții și angajații acestora, a precizat Leoni.

FOTO Anunț: Când se va deschide Transalpina CITEȘTE ȘI FOTO Anunț: Când se va deschide Transalpina

Leoni este un furnizor global de produse, soluții și servicii pentru gestionarea energiei și a datelor în industria auto. În special, grupul german furnizează cabluri standardizate și cabluri de date pentru sistemele de cabluri.

Grupul are aproximativ 100.000 de angajați în 28 de țări și a generat vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro în 2021.

În România, Leoni deține trei fabrici, în Arad, Bistrița și Pitești, având aproximativ 13.000 de angajați.

Pierer Industrie AG, cu aproximativ 11.000 de angajați, a obținut venituri de 3,26 miliarde de euro în 2022, în creștere cu 20% comparativ cu anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
leoni
stefan pierer
restructurare financiara
delistare leoni
actiuni leoni
fabrici leoni romania
achizitie leoni
comisia europeana