Uzina Dacia de la Pitești - producție record. Volumul de mașini fabricate - cel mai mare din istoria uzinei

Uzina Dacia de la Pitești - producție record. Volumul de mașini fabricate - cel mai mare din istoria uzinei
scris 7 nov 2018

Dacia a înregistrat din nou o creștere a producției la Mioveni, în luna octombrie, consolidându-și avansul din acest an. Volumul de mașini fabricate în luna a zecea este cel mai mare din istoria uzinei, conform datelor analizate de Profit.ro.

După 10 luni, producția uzinei Dacia de la Mioveni a ajuns la 280.973 vehicule, corespunzător unei creșteri de 7,7% față de perioada similară din 2017.

FOTO Test Drive: Nissan Leaf, primul automobil electric de familie cu un preț accesibil CITEȘTE ȘI FOTO Test Drive: Nissan Leaf, primul automobil electric de familie cu un preț accesibil

În luna octombrie, au fost produse 38.368 vehicule, cu 33% mai multe față de octombrie anul trecut, aceasta fiind o valoare record pentru uzina Dacia. În cea mai bună lună din acest an, luna mai, fuseseră produse 33.600 vehicule, iar anul trecut, în noiembrie, odată cu debutul noului Duster, au fost produse 33.200 vehicule. Anterior, reprezentanții Dacia au anunțat că vor să mărească capacitatea uzinei de la Pitești.

Defalcat pe modele, în primele 10 luni ale anului au fost produse 195.788 unități Duster, 38.331 unități Sandero, 27.971 Logan, 18.883 Logan MCV, la care se adaugă 28.968 unități caroserii vopsite exportate în Algeria, unde se află uzina Renault.

Datele privind producția uzinei Dacia sunt publicate de ACAROM, asociație a constructorilor de automobile din România, creată în jurul companiei Dacia. Producătorul român s-a retras din APIA, datorită unor conflicte cu importatorii de automobile. APIA publică, din acest motiv, doar datele privind producția Ford. 

Dacia are o creștere de 13,7% în Europa, în primele 9 luni ale acestui an, cu 405.619 autoturisme vândute, dintre acestea jumătate fiind produse la Mioveni, în România, iar restul în Maroc. În pofida unei piețe perturbate de introducerea testelor WLTP, cele două cele mai vândute modele ale mărcii, Duster și Sandero, au cunoscut creșteri importante în acest an, pe toate piețele europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
productie mioveni
uzina dacia