Vânzările Ford în Europa au crescut cu peste 20% în noiembrie

Vânzările Ford în Europa au crescut cu peste 20% în noiembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2015

Vânzările Ford în Europa au crescut cu 20,4% în noiembrie, iar cota de piață a producătorului auto american a urcat la 7,9%, pe fondul majorării cererii pentru automobilele de pasageri, SUV-uri și vehicule comerciale. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, Ford a livrat pe principalele sale 20 de piețe auto europene (printre care se numără și România) un număr de 101.500 vehicule. Sunt cele mai mari vânzări Ford pentru luna noiembrie, în Europa, din 2009, transmite site-ul detroitnews.com, citat de Agerpres. 

În primele 11 luni din acest an, vânzările companiei americane au urcat cu 9,9%, la 1.181.200 unități. Datele din noiembrie au fost sprijinite de succesul înregistrat de noile modele Mondeo și Mustang, de SUV-uri și de vehiculele comerciale. 

Cota de piață a Ford pe cele 20 de piețe auto europene a urcat la 7,9% în noiembrie și la 8,1% în perioada ianuarie - noiembrie 2015. Până în acest moment, vehiculele comerciale Ford sunt cele mai bine vândute din Europa. 

Luna trecută, vânzările de vehicule comerciale au crescut cu 24% iar în perioada ianuarie - noiembrie 2015 avansul a fost tot de 24%. 

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajați și 67 de fabrici în întreaga lume. Compania înregistrează vânzări ridicate în Europa, datorită noilor modele Mondeo și Mustang.

În România, Ford a început producția la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici și primul autovehicul românesc de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a demarat la Craiova și producția motorului EcoBoost. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
vanzari