FOTO Renault i-a tăiat salariul lui Ghosn pe 2018, în timp ce fostul președinte al companiei amenință pe Twitter că spune adevărul

FOTO Renault i-a tăiat salariul lui Ghosn pe 2018, în timp ce fostul președinte al companiei amenință pe Twitter că spune adevărul
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 apr 2019

Renault a confirmat că Carlos Ghosn a demisionat din CA al Renault, i-a tăiat veniturile acestuia pe anul trecut și a confirmat că a sesizat Parchetul. Deciziile vor fi votate de acționari la întâlnirea anuală din 12 iunie. Carlos Ghosn a publicat pe Twitter două mesaje, unul în engleză și unul în japoneză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault a făcut mai multe anunțuri pe 3 aprilie, toate legate de scandalul Carlos Ghosn și implicațiile acestui scandal. Mai întâi a fost anunțat faptul că investigația comisiei independente s-a încheiat, iar potrivit acesteia, plățile făcute în contul fostului președinte, salarii și compensații, în perioada 2010 - 2018, au fost făcute cu respectarea legislației și a eticii guvernanței coorporative din Renault. Cu toate acestea, au rămas câteva lucruri neclare, cum ar fi plata unei petreceri private a lui Ghosn la Versaille, care a costat compania 50.000 de euro, dar și unele plăți „către Orientul Mijlociu”, pentru care acum Renault confirmă că a sesizat procurorii.

Al doilea anunț a fost referitor la plățile lui Ghosn pentru 2018. Acesta negociase un salariu și plăți compensatorii/bonusuri în valoare de 1.000.000 de euro, însă board-ul a studiat problema și a decis că i se cuvin doar 224.000 de euro, deoarece nu respectă condițiile contractuale.

Cea mai importantă decizie a fost cea legată de noua componență a Consiliului de administrație și, mai ales, legat de salariile noilor șefi ai companiei. Pentru a înlătura orice suspiciune și orice scandal legat de plățile președintelui și CEO-ului, Renault a decis că Jean-Dominique Senard va primi anual un salariu fix de 450.000 de euro, fără bonusuri și fără compensații, iar CEO-ul Thierry Bollore va primi o sumă mult mai mare, 900.000 euro, plus bonusuri și alte avantaje, ceea ce întărește convingerea că Senard, care a ieșit la pensie de la Michelin, va avea un rol mai mult de protocol. Informațiile despre salarii nu au fost comunicate oficial de Renault, ci au fost preluate de Automotive News de la surse din companie.

VIDEO & FOTO Primele imagini cu Ford Puma, care va fi produs la Craiova CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Primele imagini cu Ford Puma, care va fi produs la Craiova

Carlos Ghosn a avut venituri, în 2017, ultimul an înainte de prelungirea contractului, de 7,4 milioane de euro, salariu, companesații și bonusuri în acțiuni.

În aceeași zi, Carlos Ghosn a anunțat pe Twitter, în engleză și în japoneză, că va dezvălui tot adevărul într-o conferință de presă, pe 11 aprilie.

 

 

 

Contul este unul nou creat în aprilie, are doar două posturi și are la descriere „Father, Husband, Former Chairman and CEO of Nissan Motor, Renault, Former Chairman of Mitsubishi Motors, Former Chairman and CEO of the Alliance.” Presa japoneză scrie că procurorii pregătesc noi acuzații pentru Ghosn.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi