VIDEO Cinci stele EuroNCAP pentru Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30, Opel Insignia, Seat Ibiza și VW Arteon. Honda Civic, patru stele, Ford Mustang, 3 stele

VIDEO Cinci stele EuroNCAP pentru Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30, Opel Insignia, Seat Ibiza și VW Arteon. Honda Civic, patru stele, Ford Mustang, 3 stele
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 iul 2017

Rezultate surpriză la ultimele teste EuroNCAP, unde 5 modele nou lansate au primit maximum de 5 stele, dar noul Honda Civic a primit doar patru stele, în timp ce Ford Mustang se mulțumește cu 3 stele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Euro NCAP, organizația care testează nivelul de siguranță al autovehiculelor noi de pe piața din Europa, a dat publicității cele mai noi rezultate ale testelor efectuate în ultima perioadă. Este vorba despre automobile lansate în ultimele luni, care au ajuns deja în showroom-uri și la clienți. Astfel, Alfa Romeo Stelvio, un SUV premium, compacta Hyundai i30, noua limuzină Opel Insignia, dar și superminiul Seat Ibiza, alături de noul model VW Arteon, toate au primit 5 stele, cu diferite punctaje care au permis acrodarea acestui nivel maxim de evaluare a gradului de siguranță. O mare surpriză a fost noul Honda Civic, un model performant, care aduce noi standarde în segmentul său și care preia o mulțime de elemente de la brandul premium Accura, dar care a pierdut puncte serioase în testul EuroNCAP. De asemenea, mașina sport Ford Mustang, care anul acesta a mai fost testată, cu rezultate dezastruoase, a primit numai 3 stele.

Honda Civic, a zecea generație, a intrat pe piața din România cu trăsături ce provoacă modelele premium compacte CITEȘTE ȘI Honda Civic, a zecea generație, a intrat pe piața din România cu trăsături ce provoacă modelele premium compacte

Potrivit EuroNCAP, noul VW Arteon a devenit cel mai bine clasat automobil în materie de protecție a pietonilor, în timp ce Alfa Romeo Stelvio a punctat foarte bine la capitolul protecția adulților, cu un scor de 97%, aproape de maxim, similar cu cel mai bun model de până acum, Volvo XC90.

VW Arteon, după testul de impact frontal

Seat Ibiza s-a remarcat la teste pentru echipamentele destinate siguranței pasagerilor oferite în standard clienților, cum este de exemplu frânarea de urgență cu detecția pietonilor, tehnologie care se regăsește ca opțional la modele mai scumpe.

De asemenea, Hyundai i30 a obținut un punctaj bun, de 5 stele, grație unui nivel de siguranță ridicat pe toate segmentele testate.

Despre surpriza de la teste, Honda Civic, comunicatul EuroNCAP spune că punctajul mai mic a fost cauzat de nivelul ceva mai scăzut al protecției copiilor pe scaunele din spate, dar este „un punctaj solid de patru stele”.

Secretarul general EuroNCAP, Michiel van Ratingen a declarat că „cu cât este mai mare extinderea acestor noi tehnologii, cu atât mai bine și mai rapid va fi progresul în siguranța pe șosele, spre beneficiul tuturor. Este meritul SEAT că au pus acest AEB sofisiticat în echiparea standard pe un supermini ca Ibiza”.

În ceea ce privește Ford Mustang, acesta a fost testat la începutul anului și a primit numai 2 stele, un nivel îngrijorător, ținând cont de faptul că este nu doar o mașină scumpă, ci și o mașină sport, care poate fi utilizată în situații limită pe șosele. La acel moment, reprezentanții Ford au declarat că mașina va suferi actualizare, iar din luna mai clienții vor primi un model revizuit, inclusiv din punct de vedere al siguranței. Acest facelift a fost testat acum și a primit doar 3 stele.

Reprezentanții EuroNCAP au declarat despre acest rezultat că apreciază că Ford a depus eforturi pentru a ridica nivelul de siguranță al mașinii și îi pasă de clienți și de reputația mărcii.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroncap
alfa romeo
stelvio
hyundai
i30
vw arteon
opel
inisgnia
seat
ibiza
honda
civic