VIDEO Roboți ai companiei rusești Yandex vor livra mâncare studenților din campusuri americane, printr-un parteneriat cu GrubHub

VIDEO Roboți ai companiei rusești Yandex vor livra mâncare studenților din campusuri americane, printr-un parteneriat cu GrubHub
scris 7 iul 2021

Roboți fără șoferi ai companiei rusești Yandex vor livra mâncare studenților din campusuri ale unor colegii din Statele Unite, în urma unui acord multianual între Yandex și compania de comenzi online GrubHub transmite Reuters.

Descrisă uneori ca Google din Rusia, Yandex oferă o serie de servicii, de la publicitate și căutare pe internet până la călătorii și livrări de alimente, scrie News.ro.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Compania a început să testeze roboți pentru livrări autonome în 2019, iar serviciul funcționează deja în unele locații din centrul Moscovei și în Ann Arbor, Michigan.

Yandex nu a dezvăluit condițiile financiare ale parteneriatului.

Roboții pentru livrări ai Yandex se vor alătura platformei GrubHub, serviciul urmând să fie pus la dispoziție în anumite campusuri universitare din această toamnă.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

GrubHub este parteneră cu peste 250 de campusuri universitare din Statele Unite.

”În timp ce campusurile universitare sunt cunoscute pentru dificultatea de a circula cu mașini, mai ales în ceea ce privește livrările de alimente, roboții Yandex accesează cu ușurință părți ale campusurilor unde vehiculele nu au acces - eliminând în mod eficient un obstacol major cu care se confruntă universitățile atunci când implementează o nouă tehnologie”, a declarat Brian Madigan, vicepreședinte al GrubHub.

Tehnologia din spatele roboților de livrare Yandex este aceeași care este folosită la mașinile sale cu conducere autonomă.

Grupul Yandex a fost prezent și în România cu aplicația de ride-sharing Yango, de unde s-a retras în 2020, decizie argumenată prin faptul că legislația internă este mult prea rigidă.

viewscnt
Afla mai multe despre
yandex
livrare mancare
sua