VIDEO Sony a dezvoltat o mașină electrică

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 ian 2020

Producătorul japonez Sony a prezentat o mașină “blindată” cu tehnologii moderne și sisteme de infotainment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sony a surprins în prima zi de CES publicul venit în Las Vegas, pentru cel mai important târg anual de Consumer Electronics, cu o mașină. Primul produs cu care Sony a venit la CES 2020 nu a fost vreun gadget sau televizor, ci o mașină.

Sedanul electric dezvoltat de Sony este primul prototip al inițiativei de tehnologii auto a companiei, numită Vision-S. Și, pentru moment, acesta este înconjurat de mai mult mister decât informații concrete.

Mașina a fost creată în primul rând pentru a expune tehnologiile auto ale companiei japoneze. Aceasta a fost dezvoltată cu ajutorul mai multor parteneri, printre care Bosch, Continental, NVIDIA și Qualcomm.

Uber se extinde pe o nouă nișă și vinde bilete de autobuz CITEȘTE ȘI Uber se extinde pe o nouă nișă și vinde bilete de autobuz

În afară de cei 33 de senzori cu care este dotat, automobilul dispune de foarte multă tehnologie pentru entertainment, precum un sistem 360 Reality Audio și mai multe ecrane ultrawide.

Printre cei 33 de senzori din dotare se numără mai mulți senzori CMOS de imagine, sistemul Lidar pentru măsurarea distanțelor și un radar pentru calcularea vitezei relative.

Există o serie de senzori și la interior, care, printre altele, pot recunoaște persoanele și obiectele din mașină.

Toți acești senzori creează un sistem de monitorizare permanentă la 360 de grade pe care Sony l-a botezat "Safety Cocoon Concept".

Aptitudinile autonome ale mașini sunt de nivel 2. Asta înseamnă că mașina poate accelera, frâna și schimba direcția singură, însă este necesară supravegherea șoferului pentru situații neprevăzute.

Cele două motoare de 200kW pot accelera până la 100 km/h în 4,8 secunde și permit o viteză maximă de 240 km/h.

Rămân, însă, multe mistere pe care Sony trebuie să le elucideze pe viitor, nu doar privind capacitățile tehnice ale mașinii, ci și legat de producție și lansarea pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
masina
masina electrica
ces 2020