VIDEO Uzina Tesla din Europa nu produce decât mașini albe și negre

VIDEO Uzina Tesla din Europa nu produce decât mașini albe și negre
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iul 2022

Din motive tehnice sau mai degrabă unele care țin de costurile de producție, uzina Tesla din Germania nu vopsește mașinile pe care le produce decât în două culori, care nici măcar nu sunt culori: alb sau negru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clienții germani care comandă un Tesla Model Y fabricat în Germania, în noua uzină din Gruenheide, nu pot opta decât pentru alb sau negru, pentru că restul de culori nu sunt disponibile. Cei care doresc celelalte culori din paleta disponibilă trebuie să accepte mașini fabricate în Shanghai, China, potrivit unei informații surprinzătoare publicate de Automobilwoche. Numai că timpul de livrare crește uimitor de mult pentru aceste mașini, care vor ajunge în Europa, dacă sunt comandate astăzi, abia peste aproape un an, cu aproape jumătate de an în plus față de cei care aleg caroseria albă sau neagră.

 The Guardian - Scurgere masivă de documente: Uber a încălcat legile, a păcălit poliția și a făcut lobby în secret pe lângă guverne CITEȘTE ȘI The Guardian - Scurgere masivă de documente: Uber a încălcat legile, a păcălit poliția și a făcut lobby în secret pe lângă guverne

Informația este confirmată și de filmările aeriene realizate de un fan Tesla, Tobias Lindh, care publică frecvent imagini cu uzina Tesla din Gruenheide. În cele mai recente filmări ale sale se poate vedea că toate mașinile Model Y pregătite pentru încărcarea pe platforme sunt doar albe sau negre.

Tesla Model Y are o ofertă extrem de limitată pentru culorile caroseriei, pe lângă alb și negru, care se numesc Pearl White Multi Coat și, respectiv, Solid Black, doar gri, albastru și roșu mai sunt oferite de constructor clienților săi, care sunt nevoiți să plătească aproape 70.000 de euro pentru a comanda acest automobil.

Tarom se \ CITEȘTE ȘI Tarom se "împrumută" de la Blue Air

Tesla oprește în această săptămână producția în uzine de lângă Berlin, pentru a-și ajusta procesul de fabricație, de la 90 de secunde pe ciclu de activitate individuală, la 45 de secunde. Asta ar însemna un ritm mai bun de producție pentru ca ținta de 10.000 de automobile pe săptămână să poată fi atinsă anul viitor. Îmbunătățirile de producție sunt prevăzute și pentru secția de vopsitorie, însă nu este clar dacă vor fi adăugate alte culori, după pauza de două săptămâni.

Sursa foto și video: Tobias Lindh

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model y
uzina tesla germania
culori tesla model y