Vin trenurile noi pentru Magistrala M5

Vin trenurile noi pentru Magistrala M5
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2022

Primul tren nou va circula pe Magistrala 5 de metrou spre sfârșitul acestui an - începutul anului viitor, iar pe parcursul lui 2023 vor fi livrate toate cele 13 trenuri contractate cu Alstom, a anunțat directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Pentru Magistrala 5 Râul Doamnei - Eroilor avem un contract semnat cu Alstom pentru 13 trenuri noi de metrou. Contractul prevede și o opțiune de a achiziționa suplimentar alte 17 trenuri de metrou, în funcție de asigurarea finanțării, pe care noi o vom identifica. Primul tren preconizăm să vină spre sfârșitul acestui an sau începutul anului 2023, dar în 2023 vor fi livrate toate cele 13 trenuri până la sfârșitul anului", a spus Miclăuș, la conferința "Constructor în România".

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Metrorex a atribuit Alstom un contract pentru un total de până la 30 de trenuri Metropolis ce vor circula pe noua Magistrală 5, conform unui comunicat al producătorului, publicat pe site-ul său pe 3 noiembrie 2020. Acestea vor fi livrate în două tranșe. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri depășește 100 de milioane de euro, scrie Agerpres.

Acest contract poate fi extins cu opțiunea de livrare a încă 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea beneficiarului, valoarea totală a proiectului putând ajunge la 240 de milioane de euro.

"Primul tren va fi livrat în mai puțin de 29 de luni și va circula pe prima secțiune a Magistralei 5 de metrou, aflată deja în serviciul comercial. Celelalte 12 trenuri ale primului lot vor fi livrate imediat după omologarea primei unități, urmând ca lotul opțional de 17 unități să fie livrat pe baza unei cereri ferme din partea operatorului bucureștean", se spune în comunicatul companiei Alstom.

Trenurile vor avea șase vagoane și 216 locuri fiecare.

Gama de trenuri de metrou Metropolis de la Alstom este în operare de peste 20 de ani în toată lumea, versatilitatea sa făcând posibile numeroase configurații. Printre cei 60 de clienți din întreaga lume se numără operatorii de metrou din Paris, New York, Londra, Amsterdam, Singapore, Riyadh, Dubai, Sydney și Montreal. 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
magistrala m5