Volkswagen anulează proiectul electric subcompact ID.Life. Designerii o iau de la capăt

Volkswagen anulează proiectul electric subcompact ID.Life. Designerii o iau de la capăt
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 mar 2022

Volkswagen a prezentat în toamna trecută, în cadrul salonului auto din Munchen, propria viziune asupra unui automobil electric nou, din segmentul B, echivalentul lui Polo. Denumit ID.Life, conceptul ar fi trebuit să se transforme în ID.2, însă acum deciziile șefilor au schimbat radical acest plan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen a anulat planul care urmărea dezvoltarea unui automobil electric subcompact pe baza conceptului ID.Life, după cum arată informațiile din interior, citate de Automobilwoche. Reacția neconvingătoare a presei și a publicului nu a oferit suficientă garanție că va fi un succes, astfel că proiectul va fi resetat, iar designerii o vor lua de la capăt.

Informațiile de până acum subliniau că VW intenționează să lanseze două noi modele electrice noi, pe platforma electrică MEB, care să se încadreze în clasele A și B, unul care să țină locul actualului e-Up, celălalt să devină un Polo electric. În cadrul grupului au fost mai multe schimbări de planuri în ultimul an, iar cel mai nou afectează viitorul ID.2. Decizia ar putea sta la originea relansării lui e-Up, care fusese oprit din producție și care a fost relansat în urmă cu câteva zile. În acest fel, VW se asigură că are în gamă un model de mici dimensiuni cu baterii, care să satisfacă cererea din ce în ce mai mare de astfel de automobile.

Conceptul VW ID.Life anticipa un automobil electric accesibil, care era însă destul de spartan și nu aducea noutăți marcante în zona de electrificare. Singura speranță era bazată pe designul mașinii, care se pare însă că nu a trecut testul publicului.

Volkswagen, discuții avansate pentru listarea mărcii Porsche CITEȘTE ȘI Volkswagen, discuții avansate pentru listarea mărcii Porsche

Versiunea de serie a lui ID.2 ar trebui să fie lansată în 2025, astfel că producătorul german nu mai are prea mult timp la dispoziție, iar planul ar putea fi amânat din cauza acestei întârzieri.

Volkswagen își va extinde familia de electrice cu șase noi modele, până în 2027. Gama va crește cu numerele 2, 6, 7 și o serie de SUV-uri care vor purta în denumire litera X. Modelul VW ID.6 va fi înlocuitorul actualului Passat, un automobil care va concura direct cu Model 3 de la Tesla, din punct de vedere al dimensiunilor și posibil și al prețului. Apoi, ID.7 ar putea fi versiunea VW creată în cadrul proiectului Trinity, o limuzină de mari dimensiuni.

Nu este exclus să vedem și ID.8, care ar putea fi un SUV de clasă mare, unul care să înlocuiască actualul Touareg.

viewscnt
Afla mai multe despre
id.life
vw id.2
vw masini electrice
designeri vw