Volkswagen garantează potențialilor clienți înlocuirea mașinilor diesel, dacă vor fi interzise

Volkswagen garantează potențialilor clienți înlocuirea mașinilor diesel, dacă vor fi interzise
Florentina Dragu
Florentina Dragu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 mar 2018

Grupul Volkswagen a lansat o campanie pentru clienții din Germania care cumpără mașini diesel de la mărcile grupului și care s-ar putea trezi că nu le pot conduce în anumite orașe care interzic circulația automobilelor poluante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen a lansat o nouă campanie pentru clienții mărcii care vor să cumpere mașini diesel, prin care garantează că, dacă orașul în care locuiește proprietarul va interzice mașinile diesel, compania va schimba mașina. Măsura are ca scop oprirea declinului achizițiilor de astfel de motoare, declin ce a fost generat de decizia unui tribunal care permite administrațiilor orașelor să interzică accesul mașinilor alimentate cu motorină.

Campania se numește „Deutschland Garantie von Volkswagen” (Garanția Germania de la VW), iar mesajul publicitar subliniază că „ține proprietarii mașinilor noi sau vechi de un an, cu motoare diesel, pe șosele, în eventualitatea unei interdicții”.

Volkswagen are deja în derulare o campanie de răscumpărare a mașinilor diesel vechi (euro 1 până la 4), cu un număr de peste 120.000 de vehicule înlocuite.

Potrivit anunțului oficial, campania demarează la 1 aprilie și este valabilă pentru orice client al mărcii care cumpără în 2018 o mașină diesel nouă sau veche de un an. Clienții pot opta pentru achiziția unei mașini diesel inclusiv prin înlocuirea celei vechi, pe baza căreia vor primi un discount corespunzător (trade in).

Thomas Zahn, șeful vânzărilor și marketingului pentru VW Germania a declarat că „Volkswagen este angajat în susținerea dieselului și motoarele noastre sunt printre cele mai curate de pe piață. Cu programul Germany Guarantee și subvențiile de mediu pentru diesel oferim clienților siguranță când aleg un diesel suntem un partener puternic pentru el”.

Programul VW Germany Guarantee este gratuit și se aplică la cumpărarea unui vehicul nou sau a unui vehicul vechi de până la un an, cu motor diesel, de la un dealer Volkswagen, începând de la 1 aprilie. Garanția schimbării este valabilă trei ani de la data cumpărării și oferă posibilitatea clienților care ar putea fi afectați de o interdicție în orașul de domiciliu sau cel în care lucrează să schimbe mașina. Potrivit garanției, clientul va primi o ofertă printr-un dealer al companiei care să cumpere mașina la un preț evaluat de DAT (DeutscheAutomobil Treuhand - instituție independentă), numai cu condiția ca respectivul client să cumpere un alt vehicul de la VW, de la același dealer, un vehicul nou sau rulat, care să nu fie afectat de restricții. Clientul va primi și un bonus, în funcție de model. Detalii suplimentare vor fi publicate după 1 aprilie.

VW a publicat și o listă cu bonusurile pe care le acordă clienților la momentul realizării procedurii de trade-in, valabile pentru înlocuirea dieselurilor vechi cu unele noi.

Polo

€3,000

Tiguan, Tiguan Allspace

€4,000

Golf, Golf Sportsvan, Golf Estate, Touran

€5,000

Passat Saloon/Estate, Arteon, Sharan

€8,000

Touareg (previous model)

€10,000

 

De luna trecută, orașele germane pot introduce restricții de circulație în cazul mașinilor cu motoare poluante, în urma unei sentințe date de Tribunalul Federal din Leipzig.

EXCLUSIV Mașinile diesel interzise în Germania din cauza poluării se mută în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mașinile diesel interzise în Germania din cauza poluării se mută în România

Pentru celelalte mărci ale grupului, condițiile anunțate sunt ușor diferite. În cazul modelelor Skoda, garanția este acordată pentru mașinile diesel cumpărate între 1 aprilie și 30 iunie și este valabilă patru ani, potrivit Reuters.

Audi a anunțat propria ofertă pentru viitorii clienți de mașini diesel în leasing: dacă vor fi afectați de eventuale interdicții, clienții aflați pe o rază de 100 km de orașul cu interdicții vor putea închide contractul de leasing anticipat. Oferta e valabilă, însă, doar pentru contractele încheiate până pe 30 iunie. 

Grupul a fost investigat în mai multe țări, după ce, în 2015, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial, dintre care peste 8 milioane în Europa, cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Volkswagen garantează potențialilor clienți înlocuirea mașinilor diesel, dacă vor fi interzise

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
promotie
masini diesel
motorina
garantia germania