Volkswagen Group face uitate scandalurile: după 9 luni, creștere impresionantă a veniturilor, profitului și lichidităților

Volkswagen Group face uitate scandalurile: după 9 luni, creștere impresionantă a veniturilor, profitului și lichidităților
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 oct 2017

CEO-ul VW Group, Matthias Muller, a apreciat că „afacerea noastră este puternică, poziția financiară este robustă”, după publicarea rezultatelor financiare ale companiei la sfârșitul trimestrului al treilea din 2017. VW Group a înregistrat creșteri pe toate planurile, venituri, profit operațional și lichidități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Rezultatele provizorii pentru perioada care s-a încheiat în septembrie sunt impresionante și arată încrederea clienților din întreaga lume în brandurile noastre și produsele acestora”, a mai spus Matthias Muller.

VW Group a înregistrat o creștere a veniturilor cu 6,8%, la 170,9 miliarde euro, în timp ce profitul operațional a crescut cu 17,4%, la 13,2 miliarde euro, în intervalul ianuarie – septembrie. Rezultatele au fost afectate de faptul că VW a fost obligată să facă provizioane (2,6 miliarde euro) pentru iminentele despăgubiri pe care va trebui să le acorde clienților în scandalul motoarelor diesel.

Piața de fuziuni și achiziții din România a atins 898 milioane de euro în trimestrul III. Cele mai mari tranzacții CITEȘTE ȘI Piața de fuziuni și achiziții din România a atins 898 milioane de euro în trimestrul III. Cele mai mari tranzacții

În același timp, cifrele nu includ veniturile nete din asocierile de tip joint-venture din China, de aproximativ 3,3 miliarde euro. Profitul net anunțat a fost de 7,7 miliarde euro, față ed 5,9 miliarde euro înregistrați anul trecut.

Compania a anunțat lichidități ale diviziei Automobile de circa 25 miliarde euro.

Vânzările de autovehicule au totalizat un volum de 7,9 milioane de unități, cu 2,6% mai multe decât anul trecut.

Mărcile grupului au performat, individual, la fel de bine, cu un profit operațional de 2,5 miliarde euro pentru VW, o incredibilă dublare a profitului din 2016. Brandul VW a vândut 2,6 milioane de mașini în intervalul ianuarie – septembrie.

Audi a vândut 1,1 milioane de vehicule, cu un profit operațional de 3,9 miliarde euro, un nivel comparabil cu cel de anul trecut.

Skoda a vândut 700.000 de vehicule, cu un procent care a crescut cu 28,3%, la 1,2 miliarde euro.

Seat continuă performanțele începute anul trecut, cu vânzări de 436.000 vehicule, și un profit operațional de 154 milioane de euro, cu 12,3% mai mare.

Marca VW a înregistrat o creștere de 8 procente la vânzările globale, în septembrie. Record de vânzări în China, scăderi sistematice în Germania CITEȘTE ȘI Marca VW a înregistrat o creștere de 8 procente la vânzările globale, în septembrie. Record de vânzări în China, scăderi sistematice în Germania

Bentley a înregistrat o scădere a profitului, de la 54 de milioane, la 31 milioane de euro, ca urmare a scăderii volumului de vânzări.

Porsche continuă să fie cea mai profitabilă unitate a grupului, cu 180.000 de vehicule vândute și 2,9 miliarde euro profit operațional, cu circa 16.000 de euro brut, profit pe vehicul vândut.

Și mărcile de vehicule comerciale au înregistrat profituri, pe linie. VW Comerciale a avut o creștere de 78% a profitului, la 698 milioane euro, Scania a înregistrat aproape 1 miliarde euro profit operațional, MAN a crescut, de asemenea, la 269 milioane euro profit operațional.

Din activități financiare, VW a obținut un profit brut de 1,8 miliarde euro, o creștere de 14,9 procente.

Reprezentanții grupului prgnozează o creștere „moderată”  a profiturilor obținute la finalul anului, ușor peste ținta de 6-7%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
piata auto