Volkswagen pune deoparte încă 2,5 miliarde euro pentru acoperirea costurilor cu scandalul emisiilor

Volkswagen pune deoparte încă 2,5 miliarde euro pentru acoperirea costurilor cu scandalul emisiilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 sep 2017

Volkswagen a constituit provizioane suplimentare de 2,5 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor generate de scandalul emisiilor poluante, scandal care a înghițit deja fonduri de peste 22 miliarde de euro din rezervele grupului german.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Estimăm că rezultatul operațional din trimestrul al treilea va fi afectat negativ de cheltuieli extraordinare de circa 2,5 miliarde de euro. Motivul creșterii provizioanelor are legătură cu programul de răscumpărare/reparații pentru vehiculele cu motoare TDI de 2 litri, parte a înțelegerii încheiate în America de Nord”, a anunțat grupul.

Potrivit Volkswagen, programul prin care s-a angajat să răscumpere sau să repare aproximativ 600.000 de mașini diesel care nu respectă standardele de mediu și care au fost vândute pe piața nord-americană se dovedește “mult mai complex din punct de vedere tehnic” decât estima inițial.

Un fost inginer Volkswagen, condamnat la închisoare în scandalul dieselgate CITEȘTE ȘI Un fost inginer Volkswagen, condamnat la închisoare în scandalul dieselgate

Anterior, Volkswagen a anunțat că programul va costa mai puțin de 2 miliarde de dolari.

Grupul este investigat în mai multe țări, după ce în toamna anului 2015 a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial, dintre care aproximativ 8,5 milioane în Europa, cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Până acum, Volkswagen a acceptat să plătească peste 22 miliarde de euro, în principal în SUA, pentru despăgubiri către proprietarii de mașini, autoritățile de mediu, autorității locale și dealeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
scandalul emisiilor
provizioane
sua