Volkswagen va reduce investițiile și ar putea face concedieri

Volkswagen va reduce investițiile și ar putea face concedieri

Volkswagen

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 oct 2015

Matthias Mueller, noul CEO al Volkswagen, a declarat astăzi că investițiile planificate de grupul auto vor fi revizuite, iar schimbările din companie vor fi „dureroase”, ceea ce sugerează o posibilă reducere a numărului de angajați, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Soluțiile tehnice pentru rezolvarea problemelor sunt la vedere. Totuși, consecințele financiare și comerciale sunt neclare. Vom revizui investițiile, iar cele care nu sunt necesar urgent vor fi amânate sau se va renunța la ele. Voi fi sincer: măsurile vor fi dureroase”, a spus Mueller.

Mueller a devenit director general al grupului auto, după ce Martin Winterkorn, fostul CEO, a demisionat din cauza scandalului emisiilor poluante. Criza VW a izbucnit după ce EPA (agenția de mediu din SUA) a acuzat compania că a utilizat un soft special pentru a înșela rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în Statele Unite.

Ulterior, Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu sisteme care falsifică rezultatele testelor antipoluare.

Grupul VW trebuie să prezinte mâine autorității germane de reglementare în domeniul auto, KBA, soluții care să rezolve problema emisiilor pentru autovehiculele care poluează peste nivelul admis.

Totodată, Michael Horn, directorul general al Volkswagen în SUA, va fi audiat joi în Congresul american, alături de reprezentanții EPA, unde va da explicații cu privire la încălcarea standardelor federale de mediu și trișarea testelor de poluare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mueller
vw
volkswage
emisii
scandal
concedieri
angajati
investitii