Președintele Volkswagen: Scandalul emisiilor amenință existența companiei

Președintele Volkswagen: Scandalul emisiilor amenință existența companiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 oct 2015

Scandalul privind trucarea emisiilor poluante în care este implicat grupul Volkswagen reprezintă o amenințare pentru existența companiei, a spus Hans Dieter Potsch, noul președinte al VW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Scandalul emisiilor reprezintă o criză care amenință existența companiei, însă cred că poate fi depășită", a declarat președintele Volkswagen, citat de Reuters.

Criza în care grupul Volkswagen este implicat a izbucnit după ce EPA, agenția de mediu din SUA, a acuzat producătorul de autovehicule că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în Statele Unite. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul menționat de EPA a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn, precum și la declanșarea unor investigații în mai multe țări.

De asemenea, Comisia Europeană a recomandat statelor UE să demareze anchete la nivelul industriilor auto locale pentru a vedea dacă mașinile aflate în circulație respectă ultimele norme cu privire la emisiile poluante.

Autoritatea germană de reglementare în domeniul auto, KBA, a cerut ca până pe 7 octombrie grupul VW să prezinte soluții care să rezolve problema emisiilor pentru autovehiculele care poluează peste nivelul admis. În acest context, Matthias Mueller, noul director general al grupului auto, a declarat că VW va rechema toate automobilele diesel implicate în scandal, pentru a se asigura că acestea respectă standardele de mediu.

Totodată, Michael Horn, directorul general al Volkswagen în SUA, va fi audiat în Congresul american pe 8 octombrie, alături de reprezentanții EPA, cu privire la trucarea emisiilor poluante.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
emisii
hans dieter potsch
existenta
poluare
epa