Washingtonul ridică interdicția laptopurilor impusă zborurilor companiei Etihad

Washingtonul ridică interdicția laptopurilor impusă zborurilor companiei Etihad
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2017

Washingtonul a autorizat din nou laptopurile la bordul avioanelor companiei aeriene a Emiratelor Arabe Unite (EAU) Etihad care efectuează zboruri către Statele Unite, a anunțat administrația americană, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Etihad este prima companie aeriană care beneficiază de ridicarea acestei interdicții, impuse pe 21 martie de autoritățile americane zborurilor prevenind de pe zece aeroporturi din opt țări arabe și Turcia, scrie News.ro.

Interdicția viza toate computerele portabile, tablete și alte dispozitive electronice mai mari decât un telefon mobil. Ea a fost justificată de amenințări cu atentat folosind aparate elctronice-capcană.

Ea a fost ridicată tuturor zborilor Etihad cu plecare de la Abu Dhabi, a anunțat duminică un purtător de cuvânt al Departamentului Securității Interne David Lapan.

FOTO Porsche a lansat la Goodwood Festival cel mai puternic 911 construit vreodată. Noul GT2 RS are 700 CP și poate fi comandat în România cu 300.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Porsche a lansat la Goodwood Festival cel mai puternic 911 construit vreodată. Noul GT2 RS are 700 CP și poate fi comandat în România cu 300.000 de euro

Această decizie a fost luată deoarece firma și aeroportul au aplicat măsuri de securitate suplimentare cerute de Washington pe 28 iunie, a precizat el.

”Felicităm Etihad că a acționat rapid în vederea aplicării acestor măsuri de securitate suplimentare”, a spus el. ”Eforturile lor reprezintă un model pentru toate companiile aeriene străine și americane”, a apreciat purtătorul de cuvânt.

Statele Unite au anunțat pe 28 iunie că impun măsuri de securitate mai stricte tuturor zborurilor cu destinația Statele Unite, indiferent de țara de origine.

Aceste măsuri sunt ținute confidențiale, însă ele au fost integrate în cadrul unor controale consolidate asupra pasagerilor și unor verificări suplimentare ale aparatelor electronice pe care le aduc cu ei. Ele sunt diferite în funcție de aeroporturile vizate.

Washingtonul a promis să ridice interdicția laptopurilor, impusă în martie, tuturor companiilor care respectă noile măsuri.

Regatul Unit a impus de asemenea o interdicție a laptopurilor la bordul unor zboruri provenind din șase țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
etihad
laptopuri