Congresul SUA a votat adoptarea de sancțiuni împotriva gazoductului rus Nord Stream 2

Congresul SUA a votat adoptarea de sancțiuni împotriva gazoductului rus Nord Stream 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2019

Congresul SUA a votat marți adoptarea de sancțiuni împotriva gazoductului rus Nord Stream 2, proiect acuzat de Washington că sporește influența Moscovei în Europa, dar considerat de promotorii săi ca fiind strategic pentru aprovizionarea Europei, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sancțiunile, denunțate de Uniunea Europeană, vizează companiile care colaborează la construirea în Marea Baltică a acestui gazoduct, care ocolește în special Ucraina - țară aliată Occidentului, și prin care trece până acum o mare parte din gazul rus, scrie Agerpres.

OMV Petrom își extinde prezența upstream în regiunea Mării Negre, prin intrarea în Bulgaria CITEȘTE ȘI OMV Petrom își extinde prezența upstream în regiunea Mării Negre, prin intrarea în Bulgaria

Textul, votat în Senat cu o foarte mare majoritate (86 pentru, 8 împotrivă) a fost adoptat săptămâna trecută de Camera Reprezentanților și urmează să fie promulgat de președintele american Donald Trump, un opozant ferm al proiectului rus.

Măsura își propune să blocheze finalizarea lucrărilor la acest gazoduct, construit deja în proporție de 80% și care urma să intre teoretic în funcțiune la sfârșitul acestui an. Gazoductul urmează să permită dublarea livrărilor de gaz natural rus spre Germania, un beneficiar major al proiectului.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
sua
sanctiuni