Cotațiile petrolului au "șters" creșterile de ieri, provocate de închiderea unor platforme din Golful Mexic de teama unei furtuni tropicale

Cotațiile petrolului au "șters" creșterile de ieri, provocate de închiderea unor platforme din Golful Mexic de teama unei furtuni tropicale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 sep 2018

Cotațiile petrolului au "șters" avansul puternic de marți, în contextul în care furtuna tropicală Gordon, de teama căreia mai multe platforme petroliere au fost închise, și-a redus intensitatea înainte să lovească coasta americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Furtuna tropicală Gordon a ajuns la țărm fără evenimente majore,în pofida așteptărilor că se va transforma într-un uragan", afirmă Stephen Brennock de la compania de brokeraj PVM, citat de CNBC.

Petrolul Brent este tranzacționat astăzi pentru 77,4 dolari pe baril, în scădere cu 1% față de prețul de închidere de ieri. Față de maximul intraday atins ieri, Brentul este în scădere cu aproape 3%%.

Referința americană West Texas Intermediate (WTI) scade 1,25% față de marți, tranzacționându-se la 69 de dolari pe baril.

România, a treia mare scădere lunară din UE a comerțului cu amănuntul CITEȘTE ȘI România, a treia mare scădere lunară din UE a comerțului cu amănuntul

Ieri, cotațiile petrolului au crescut puternic, prețul referinței globale Brent apropiindu-se de pragul de 80 de dolari pe baril, în contextul închiderii unor platforme din Golful Mexic aflate în calea unui posibil uragan, dar și al temerilor privind impactul sancțiunilor americane asupra livrărilor de petrol din Iran.

Compania americană Anadarko Petroleum a anunțat că a oprit producția pe două platforme din Golful Mexic și a evacuat lucrătorii. Furtuna tropicală Gordon era așteptată să se transforme în uragan înainte să lovească coasta americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol. golful mexic
sua
uragan. cotatii
furtuna tropicala
gordon
iran