India: Importurile de petrol rusesc au crescut de zece ori în 2022

India: Importurile de petrol rusesc au crescut de zece ori în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2023

Importurile de petrol rusesc din India au crescut de zece ori anul trecut, potrivit Bank of Baroda, o bancă controlată de statul indian, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cifrele arată că a treia economie ca mărime din Asia a economisit aproximativ 5 miliarde de dolari prin accelerarea achizițiilor de țiței rusesc, scrie G4Media.ro.

TABEL Premieră în gaze naturale: România a exportat mai mult decât a importat. Explozie de livrări la extern, în Ungaria și Republica Moldova CITEȘTE ȘI TABEL Premieră în gaze naturale: România a exportat mai mult decât a importat. Explozie de livrări la extern, în Ungaria și Republica Moldova

Rusia a vândut energie la preț redus unor țări precum China și India, care este al treilea mare importator de petrol din lume.

În 2021, petrolul rusesc a reprezentat doar 2% din importurile anuale de țiței ale Indiei. Această cifră se ridică acum la aproape 20%, a declarat Bank of Baroda.

Achizițiile Indiei de petrol din Rusia în cursul ultimului exercițiu financiar au permis Indiei să economisească aproximativ 89 de dolari pe tona de țiței, arată cifrele.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
petrol